24.9.17

Στρατηγός John E. Hyten: «Η STRATCOM είναι έτοιμη να καταστρέψει την Βόρειο Κορέα»

Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι έτοιμες ανα πάσα στιγμή να καταστρέψουν την Βόρειο Κορέα εάν το κράτος αυτό εξαπολύσει επίθεση εναντίον των ΗΠΑ. Αυτό δήλωσε ο διοικητής της αμερικανικής στρατηγικής Διοίκησης (US Strategic Command).

«Οι στρατηγικές πυρηνικές μας δυνάμεις μπορούν να επιβληθούν σε οτιδήποτε η Βόρεια Κορέα μπορεί να ρίξει σε εμάς, οπότε εφόσον θέλουν να επιτεθούν στις ΗΠΑ  με τέτοια όπλα, αυτό το σχέδιο δεν δουλέψει καλά για τους Βορειοκορεάτες», πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός.
Ο Hyten πρόσθεσε πως είναι αναπόφευκτο κάποια ημέρα η Βόρεια Κορέα να αναπτύξει τη δυνατότητα να επιτεθεί στα ΗΠΑ με πυραύλους
«Πρέπει να δούμε την επίτευξη αυτής της δυνατότητας ως προς το πότε και όχι ως προς το εάν. Κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Κατασκευάζουν και ενεργοποιούν ότι δυνατότητες έχουν. Αυτό σημαίνει ότι κάποτε θα φτάσουν εκεί. Θα είναι το 2017;, το 2018; Το 2019; Ειλικρινά δεν ξέρω. Βλέπω αρκετές απόρρητες αναφορές αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω στο συγκεκριμένο ερώτημα»,είπε ακόμη ο διοικητής της STRATCOM.
Σε ερώτηση για τις πυρηνικές κεφαλές ο Hyten είπε: «Το μόνο που οι Βορειοκορεάτες δεν έχουν επιδείξει ακόμη είναι να τα συνδυάσουν όλα αυτά και να τα χρησιμοποιήσουν. Και το λέω αυτό, γιατί όταν εμείς, οι ΗΠΑ, φτάσαμε σε αυτό το σημείο το δυσκολότερο ήταν να δοκιμάσουμε αυτές τις δυνατότητες  και για αυτό το λόγο είχαμε κατασκευάσει τεράστια πεδία βολής».
 pronews