22.9.17

Τραγωδία! Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εξαφανισμένου αεροσκάφους - Απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη


Κομμάτια του μικρού αεροπλάνου βρέθηκαν στις Κερασιές Κομοτηνής - Νέα Ενημέρωση 19:26

Ένα μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο, που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, αγνοείτo.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι στο αεροπλάνο εβρίσκοντο 2 Ουκρανοί, που ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή, την πτήση τους, με προορισμό τη Ρουμανία.
Συγκεκριμένα, στις 12:37, 2 αεροσκάφη τύπου CT2K με δύο άτομα πλήρωμα έκαστο, απογειώθηκαν.
Στις 14:50, το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος και στις 16:45, αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία, ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR.
Το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου στις 17:00, καθόσον η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα. Περίπου 20 λεπτά αργότερα, απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στην Κερασιά Κομοτηνής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κι ότι τα συντρίμμια βρήκε ένας κτηνοτρόφος, νότια του χωριού κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Στις έρευνες συμμετείχε από αέρος ένα σούπερ πούμα ενώ το σημείο που εντοπίστηκαν στα συντρίμμια προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και επίγειες δυνάμεις, ωστόσο αυτό ήταν δύσκολο και χρονοβόρο καθώς η περιοχή είναι δύσβατη. 

star.gr