25.9.17

Β. Κορέα: Ο Τραμπ μας κήρυξε πόλεμο - Θα πάρουμε αντίμετρα


Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε κήρυξη πολέμου τις δηλώσεις που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο, λέγοντας πως ελπίζει ο πόλεμος λέξεων με τις ΗΠΑ να μην μετατραπεί σε πραγματική δράση.
Για την Πιονγιάνγκ, τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποτέλεσαν κήρυξη πολέμου, τόνισε ο Ρι Σου Γιονγκ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας, η χώρα του πλέον διατηρεί το δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά βομβαρδιστικά τα οποία πετούν επάνω από την κορεατική χερσόνησο.
«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ εκείνες που πρώτα κήρυξαν τον πόλεμο στη χώρα μας» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας Ri Yong Ho, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. «Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πόλεμο στη χώρα μας, έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα να καταρρίψουμε βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ακόμα και αν δεν είναι στον εναέριο χώρο μας» προειδοποίησε.
Σημειώνεται ότι η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση την τελευταία περίοδο με τις απειλές εκατέρωθεν να δίνουν και να παίρνουν. Το Σαββατοκύριακο πάντως, σειρά είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που έβαλε εκ νέου λάδι στη φωτιά με ανάρτηση στο αγαπημένο του Twitter.
«Μόλις άκουσα τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο να μιλά στον ΟΗΕ. Αν απηχεί τις σκέψεις του μικρού rocket man, δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμα» έγραψε ο Τραμπ. 
Just heard Foreign Minister of North Korea speak at U.N. If he echoes thoughts of Little Rocket Man, they won't be around much longer!
Η επίθεση του Τραμπ στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, τον οποίο αποκάλεσε «rocket man» (άνθρωπο πύραυλο) έχει καταστήσει «την επίσκεψη των πυραύλων μας σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ αναπόφευκτη», είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.  «Είναι φρούδα ελπίδα να θεωρεί κανείς ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα κουνηθεί έστω και μία σπιθαμή ή θα αλλάξει τη στάση της εξαιτίας των σκληρότερων κυρώσεων των εχθρικών δυνάμεων», πρόσθεσε ο υπουργός εξωτερικών της χώρας.

Ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια», ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη»

thetoc.gr