12.8.17

Λεονίντ Ιβάσοφ: Οι ΗΠΑ μπορούν να καταστρέψουν ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα


Η Βόρεια Κορέα δεν έχει καμία πιθανότητα απέναντι στις ΗΠΑ εάν ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ τους, δήλωσε ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής και απόστρατος συνταγματάρχης, Λεονίντ Ιβάσοφ, μιλώντας στο δίκτυο Russia Today.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερδύναμη, ενώ η Βόρεια Κορέα είναι ένας μικρός περιφερειακός παίκτης. Η Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ σε κανένα επίπεδο», είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν στις ΗΠΑ να γνωρίζουν «την ακριβή θέση των πυραυλικών συστημάτων και των πυρηνικών εγκαταστάσεων» του βορειοκορεατικού καθεστώτος.
«Οι Αμερικανοί μπορούν να χτυπήσουν τη Βόρεια Κορέα, τα κέντρα ανάπτυξης πυρηνικών πυραύλων, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, να εξαλείψουν οτιδήποτε η Βόρεια Κορέα δημιούργησε σε επίπεδο μέσου και μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών», είπε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1 έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν και τις υπόγειες εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας και τα σιλό πυραύλων, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα γίνει εφικτό εξαιτίας της αδύναμης αντιαεροπορικής άμυνας της Βόρειας Κορέας.
Σε ό,τι αφορά τις βορειοκορεατικές απειλές για πυραυλική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος, τις χαρακτήρισε «μπλόφα».
tribune