23.8.17

«Πόλεμος» ΗΠΑ-Γερμανίας από Ά. Μέρκελ: «Δεν θα ταχθούμε με Ουάσιγκτον σε περίπτωση πολέμου με Β. Κορέα!» (φωτό, βίντεο)


«Το Βερολίνο δεν θα πάρει αυτόματα την πλευρά της Ουάσιγκτον σε περίπτωση περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Βόρειας Κορέας» αναφέρει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σύμφωνα με την Handelsblatt δημιουργώντας ερωτηματικά για την θέση της και μάλιστα γιατί δήλωσε κάτι τέτοιο αυτήν την χρονική περίοδο.
Η καγκελάριος τονίζει ότι «δεν βλέπει την δυνατότητα επίλυσης της κρίσης της Βορείου Κορέας με στρατιωτικές ενέργειες και ότι τις θεωρεί απολύτως λάθος».
Αυτό έρχεται σαν απάντηση στις ολοένα και εντασσόμενες σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ για το ποιος θα κάνει «κουμάντο» στην «Heartland» (περιοχή της κεντρικής Ευρώπης και Ασίας) όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο  Halford John Mackinder στην ομώνυμη θεωρία του.
Η στάση αυτή της Άγκελα Μέρκελ προσπαθεί να ταχθεί ως ανάχωμα στην επιβολή προστίμων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει επιβάλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ σε εταιρίες γερμανικών συμφερόντων (τόσο στην Volkswagen αλλά και την Deutsche Bank) οδηγώντας σ' ένα ολοκληρωτικό «total war» ΗΠΑ-Γερμανίας.
Ο οικονομικός έλεγχος είναι και αυτός ένα είδος «σιωπηλού» πολέμου που αυτήν την στιγμή γίνεται ανάμεσα στις δυο αυτές υπερδυνάμεις.
Χάρτης της «Heartland»:
Η κρίση στη Βόρεια Κορέα έχει ενταθεί μετά από μια ανταλλαγή εχθρικών ρητορικών μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ. Η Βόρεια Κορέα απείλησε να επιτεθεί στο Γκουάμ των ΗΠΑ, όπου βρίσκονται στρατιωτικές βάσεις, ενώ οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα άρχισαν κοινή άσκηση.
Η 10ήμερη κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ και Νοτίου Κορέας - με την ονομασία Ulchi Freedom Guardian» - , η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει περίπου 17.500 Αμερικανούς στρατιώτες και 50.000 της Νοτίου Κορέας. Μάλιστα η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ έχει χαρακτηρίσει την άσκηση αυτήν ως μια «απερίσκεπτη συμπεριφορά που οδηγεί την κατάσταση στην ανεξέλεγκτη φάση ενός πυρηνικού πολέμου».
Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο Τζου Γιονγκ Τσολ, ένας Βορειοκορεάτης διπλωμάτης, «το αμυντικό πυρηνικό αποτρεπτικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας δεν θα τεθεί ποτέ στο διαπραγματευτικό τραπέζι».
«Τα μέτρα που έλαβε η Βόρεια Κορέα για να ενισχύσει την πυρηνική αποτρεπτική της δύναμη και να αναπτύξει διηπειρωτικούς πυραύλους είναι μια εύλογη και νόμιμη επιλογή αυτοάμυνας έναντι τόσο προφανών και πραγματικών απειλών», δήλωσε ο Τζου στο φόρουμ της Γενεύης, κάνοντας λόγο για «συνεχείς πυρηνικές απειλές» από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«...Όσο η εχθρική πολιτική και η πυρηνική απειλή των ΗΠΑ παραμένουν χωρίς αμφισβήτηση, η Βόρεια Κορέα δεν πρόκειται ποτέ να θέσει την αμυντική πυρηνική αποτρεπτική δύναμή της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε.
Νέο προπαγανδιστικό βίντεο
Με αφορμή τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα για άλλη μια φορά η Βόρεια Κορέα τραβάει το σχοινί προκαλεί με την επιθετική της ρητορική καθώς δίνει στην δημοσιότητα ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο που αποτυπώνει μια εικονική επίθεση με πυραύλους κοντά στο Γκουάμ κάνοντας λόγο για «ανελέητη εκδίκηση».
Το διάρκεια περίπου τεσσάρων λεπτό βίντεο περιλαμβάνει εικόνες του Ντόναλντ Τραμπ να ατενίζει ένα κατάμεστο με σταυρούς νεκροταφείο και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς σε πύρινο κλοιό και καταγράφει μια εικονική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς κατά της νήσου Γκουάμ, που αποτελεί έδρα μεγάλης αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στον Ειρηνικό Ωκεανό.
«Ευχόμαστε οι κεφαλές στις ΗΠΑ να σκεφθούν σοβαρά δυο φορές την προφανή έκβαση [ενός πολέμου]», αναφέρει ένα άλλο απόσπασμα, που συνοδεύει μια φωτογραφία του επικεφαλής του Πενταγώνου, Τζέιμς Μάτις. «Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ», καταλήγει.
Καθώς συνεχίζονται οι στρατιωτικές ασκήσεις στη Νότια Κορέα, η Πιονγιάνγκ κλιμακώνει την πολεμόχαρη ρητορική της προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον να μη νομίζει ότι η Βόρεια Κορέα «θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA επικαλούμενο ανώνυμο στρατιωτικό εκπρόσωπο.
Το προπαγανδιστικό βίντεο της Βορείου Κορέας

Προτεραιότητα του προέδρου Ντ. Τραμπ η προστασία από την Βόρεια Κορέα
βασική προτεραιότητα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι να προστατεύσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους από «την αυξανόμενη απειλή» της Βόρειας Κορέας και η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει «όλο το εύρος των δυνατοτήτων που διαθέτει», προειδοποίησε ένας Αμερικανός απεσταλμένος σήμερα.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής αρμόδιος για τον αφοπλισμό Ρόμπερτ Γουντ δήλωσε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό που διεξάγεται στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ότι «ο δρόμος του διαλόγου παραμένει μια επιλογή» για την Πιονγκγιάνγκ.
«Τα προγράμματα βαλλιστικών και πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας αποτελούν σοβαρή απειλή για όλο τον κόσμο», τόνισε ο Γουντ.
«Η βασική προτεραιότητα του προέδρου μου παραμένει η προστασία της πατρίδας, των αμερικανικών εδαφών και των συμμάχων μας από την επιθετικότητα της Βόρειας Κορέας», πρόσθεσε.
«Εξακολουθούμε να είμαστε προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλο το εύρος των δυνατοτήτων μας ενάντια στην αυξανόμενη απειλή από τη Βόρεια Κορέα», κατέληξε.
πηγή:pronews