24.8.17

Αυτοί είναι οι «7» πράκτορες των ΗΠΑ στην Ελλάδα που περιλαμβάνονται στην λίστα των «350» που υπεκλάπη


Ποιοι είναι οι επτά Ελληνες που εμφανίζονται ως πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σε λίστα με 350 πράκτορες από όλο τον κόσμο που έδωσε στην δημοσιότητα η ομάδα χάκερς cyberguerrilla.org;

Στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι τα στοιχεία προήλθαν από αρχεία αμερικανικών κυβερνητικών server: «Αγαπητοί φίλοι, σήμερα χτυπήσαμε με επιτυχία τους αμερικάνικους server και πήραμε κάποιες από τις πληροφορίες των παγκόσμιων πρακτόρων των ΗΠΑ. Με μια απλή ευπάθεια, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε κυβερνητικό server και να πάρει δεδομένα! Υπάρχουν 350 πράκτορες από όλο τον κόσμο που εργάζονται για την αμερικανική κυβέρνηση. Θα μοιραστούμε ονόματα, e-mail, τηλέφωνα και διευθύνσεις!»
Το pronews.gr έχει στην κατοχή του τα ονόματα των επτά Ελλήνων αλλά δεν θα τα δημοσιεύσει για ευνόητους λόγους.
Σημειώνουμε απλά ότι είναι μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και εργάζονται σε "ευαίσθητο" τμήμα ερευνών.
Εκτίμησή μας είναι πώς - αν η λίστα είναι αληθινή - απλώς συμμετείχαν σε κάποιο πρόγραμμα "ειδικού" ενδιαφέροντος (πιθανώς και χρηματοδοτούμενου) από την αμερικανική κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό έχουν περιληφθεί στην λίστα.
Αλλη εξήγηση δεν υπάρχει για την παρουσία ενός ολόκληρου πανεπιστημιακού τμήματος σε λίστα "πρακτόρων". Να σημειώσουμε ότι μπορεί και οι ίδιοι να μην γνώριζαν για ποιον εργάζονταν.
Αλλωστε στην Ελλάδα το δύσκολο δεν είναι να βρεις "Αμερικανούς πράκτορες", ειδικά σε εξέχουσες θέσεις. 
Το δύσκολο είναι να βρεις ποιοι εξέχοντες Ελληνες ΔΕΝ είναι πράκτορες των ΗΠΑ...
pronews