5.7.17

Δύο νεκροί σε σύγκρουση υδροφόρας με αλιευτικό στην Αίγινα. (Περισσότερες λεπτομέρειες)




Τι δήλωσε στο News 24/7 ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μούρτζης για το τραγικό δυστύχημα




Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί, από το πλήρωμα της υδροφόρας. Πληροφορίες θέλουν τον πλοίαρχο της υδροδόρας να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου υδροφόρα στο πίσω μέρος.
Ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης μίλησε στο NEWS 24/7 για το τραγικό περιστατικό: «Το δυστύχημα έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαλαμίνας και Αίγινας, ακριβώς στη μέση της διαδρομής. Η σύγκρουση έγινε ανάμεσα σε υδροφόρο σκάφος που μεταφέρει νερό στην Αίγινα, της εταιρίας "Αίγινα Ν.Ε." και ενός ψαράδικου, στο οποίο επέβαιναν δύο αδέρφια, γνωστοί άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, ο Μπήτρος Παντελής και ο Μπήτρος Γεώργιος. Τα δύο αδέρφια δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους.
Οι πληροφορίες που μπορώ να πω, καθώς η υπόθεση είναι σε επίπεδο προανάκρισης από το Λιμεναρχείο, είναι ότι η υδροφόρα ειδοποίησε το αλιευτικό να φύγει από την πορεία του. Οι δύο ψαράδες δεν άκουσαν τίποτε, μάλλον περισυνέλεγαν τα δίχτυα τους, με αποτέλεσμα να επέλθει η σύγκρουση. Το μικρό αλιευτικό βυθίστηκε και οι δύο άνθρωποι πνίγηκαν μάλλον, γιατί τους περισυνέλεξε το υδροφόρο σκάφος χωρίς τις αισθήσεις τους και το πλήρωμα τούς έκανε μαλάξεις αλλά τελικά είχαν χάσει τη ζωή τους.»
Είχε σχέση η ταχύτητα της υδροφόρας ή οι καιρικές συνθήκες με τη σύγκρουση;
«Όχι δεν έχουν σχέση. Η υδροφόρα δεν έχει πάνω από τέσσερα μίλια ταχύτητα. Το σημείο δεν είναι δύσκολο. Οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες. Είναι νορμάλ καιρός, πνέει δυτικός αέρας το πολύ 3 μποφόρ. Δεν υπήρχε ομίχλη ή έλλειψη ορατότητας.»
Άρα κακά αντανακλαστικά των δύο ψαράδων;
«Από ότι λέγεται, μάλλον δεν άκουσαν (τις προειδοποιήσεις) οι άνθρωποι. Δεν ξέρω τι να πω, δύο άνθρωποι πέθαναν. Είναι σε επίπεδο έρευνας η υπόθεση. Θα αποφανθεί η έρευνα ποιος ευθύνεται.»
Σημειώνεται ότι το λιμεναρχείο της Αίγινας που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου υδροφόρα προκειμένου να επιθεωρηθεί, ενώ τα 6 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο προκειμένου να δώσουν καταθέσεις. Τα δύο θύματα αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο κέντρο υγείας της Αίγινας, όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί τους.
(Φωτό: Sooc)
news247