28.6.17

Η Άγκυρα βομβάρδισε τους Κούρδους στη Συρία - Εισβάλλει στην Αφρίν - Το YPG ζήτησε βοήθεια από Ρωσία!


Ώρες μένουν πριν την εκδήλωση της μεγάλης τουρκικής επίθεσης στην Αφρίν όπου τον έλεγχο έχουν οι Κουρδικές δυνάμεις του YPG, με τους Κουρδους να ζητούν την βοήθεια της Ρωσίας για να αναχαιτιστεί η τουρκική επίθεση!
Οι Τούρκοι έδειξαν τις προθέσεις τους από εχθές το βράδυ όπως πρώτοι σας πληροφορήσαμε σχετικά, βομβαρδίζοντας στόχους στην περιοχή από τις 22:30 όπως επιβεβαίωσε και ο ηγέτης του PYD (η πολιτική συνιστώσα του YPG)  Saleh Muslim,
Όπως είπε ο Κούρδος πολιτικός ο οποίος βρισκόταν στη Μόσχα την ώρα της επίθεσης "οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν στόχους του YPG τη νύκτα στις 22:30. Ζητήσαμε την βοήθεια της Ρωσίας για να αντιμετωπιστεί η επικείμενη επίθεση".

Τα ίδια ανέφερε και η Asiyah Abdullah δεύτερη τη τάξη πρόεδρος του PYD: «Η Αφρίν βομβαρδίστηκε από τις τουρκικές δυνάμεις και η Ρωσία πρέπει να στείλει στρατεύματα και να συνεργαστεί μαζί μας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση».
Την επικείμενη επίθεση, με κατάληψη της Αφριν και άλλων πόλεων επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς και ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν μιλώντας σε ρωσικά ΜΜΕ λέγοντας πως «για να αποτραπεί η ίδρυση ενός κουρδικού κράτους στην περιοχή είναι απαραίτητο να διεξάγουμε μια μεγάλης έκτασης στρατιωτική επιχείρηση».  

Οι αναφορές για την συγκέντρωση δυνάμεων εκ μέρους του τουρκικού Στρατού πληθαίνουν διαρκώς καθώς άρματα μάχης Leopard 2A4 έχουν εντοπιστεί να είναι έτοιμα να περάσουν στην βορειοδυτική Συρία από την επαρχία Χατάι, ενώ Τούρκοι στρατιώτες έχουν εντοπιστεί να βρίσκονται κοντά στην πόλη, με το τοπικό κουρδικό στοιχείο να κάνει λόγο για πόλεμο της Τουρκίας κατά των Κούρδων.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η οργάνωση Jaish al Thuwwar η οποία αποτελείται από Άραβες έχει αποσύρει τις δυνάμεις της από την επαρχία της Αφρίν (ή Εφρίν) και όλα δείχνουν ότι οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να κηρύξουν ολοκληρωτικό πόλεμο πλέον στους Κούρδους.
Την ίδια ώρα Αμερικανοί περιπολούν μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των τουρκικών με εμφανή τα χαρακτηριστικά τους προκειμένου να αποτρέψουν την επιδείνωση της κατάστασης αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η παρουσία τους θα μπορέσει να αποτρέψει την τουρκική επίθεση.

pronews