9.6.17

Περί του “Χρέους”: Η απάτη του ΣΥΡΙΖΑ και η ένοχη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Μέγα πολιτικό θέμα των ημερών η λεγόμενη ελάφρυνση του “χρέους”, την οποία επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ από τους δανειστές. Κρίσιμη ημερομηνία η 15η Ιουνίου 2017, οπότε θα γίνει και στην Ευρώπη η σχετική συνεδρίαση. Όλα δείχνουν ότι οι “δανειστές” δεν πρόκειται να προβούν σε καμία ελάφρυνση και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχει δεσμευθεί, όχι μία, αλλά δύο φορές ότι δεν θα επιδιώξει αυτό μέχρι το τέλος του προγράμματος, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018.
Επί του προκειμένου είπα στην Βουλή την 25η Μαΐου 2017 και καμία εφημερίδα και κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν ανέφερε τα παρακάτω, τα οποία έχουν και ιδιαίτερη σημασία:


Από τα πρακτικά της Βουλής Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: “Κανείς δεν είπε μέσα σε αυτή εδώ την Αίθουσα ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει δεσμευθεί, δύο φορές μάλιστα, αμετάκλητα ότι δεν θα θέσει θέμα ελάφρυνσης του χρέους μέχρι τον Αύγουστο του 2018, με υπογραφές του κ. Τσίπρα και του Τσακαλώτου.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο της αποφάσεως της Συνόδου των Αρχηγών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015, με την υπογραφή του κ. Τσίπρα, αναφέρεται: “Ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.” Επίσης, στην απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016, την οποία υπέγραψε ο κ. Τσακαλώτος, αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Η πιθανή ελάφρυνση του χρέους θα εφαρμοστεί μετά το τέλος του προγράμματος στα μέσα του 2018.”

Παραμύθια και ψέματα, λοιπόν, τα περί ελαφρύνσεως του χρέους και στις 15 Ιουνίου, επιτέλους, ελπίζουμε ότι θα τηρήσετε, έστω και μία πολιτική σας δέσμευση. Εφόσον κάνετε συμφωνία χωρίς ελάφρυνση του χρέους, θα πρέπει να παραιτηθείτε. Αυτό λέει η πολιτική δεοντολογία και επιτέλους να σταματήσουν τα ψέματα, όπως περί σκισίματος μνημονίου κ.λπ.”
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί ότι δεν θα προχωρήσει σε συμφωνία εάν δεν επιτύχει την ελάφρυνση του “χρέους”. Η 15η Ιουνίου δεν αργεί και θα δούμε εάν για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προβεί σε μία ακόμη πολιτική απάτη.
Ατέλειωτη επί του προκειμένου και η υποκρισία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, η οποία σιωπά και δεν παίρνει θέση, παρά μόνο επιχαίρει πολιτικάντικα αναμένοντας εξελίξεις, ακολουθώντας την τακτική του ώριμου φρούτου, χωρίς να ενδιαφέρεται εάν θα καταστραφεί εντωμεταξύ η χώρα.

Εις ό,τι αφορά το “χρέος” πολύ χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε πει σε συνέδριο στην Ευρώπη στα τέλη του 2016 ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, γνωστός για τις θέσεις του ενάντια στους “μπάνκστερς”, οι οποίοι λεηλατούν τους λαούς.
Είχε πει λοιπόν ο  Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ: “Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατούν στην απελπισία ολόκληρες χώρες εξαθλιώνοντας την πλειοψηφία των πολιτών… Η Ελλάδα παροτρύνθηκε να εισέλθει στην Ευρωζώνη με ουσιαστικά ψεύτικα στοιχεία και χωρίς να πληροί τα κριτήρια για ένταξη στο ευρώ… Υιοθετώντας το ευρώ που είναι ουσιαστικά ένα ξένο νόμισμα, μία χώρα χάνει την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της με την εκτύπωση χρήματος για να βρει διέξοδο από τα προβλήματά της… Όταν έφτασε η Μεγάλη Ύφεση το 2008, δεν μας έκανε έκπληξη που η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πληρώσει τον λογαριασμό. Και εξαιτίας της προηγούμενης κακοδιαχείρισης και επίσης της διαφθοράς από μια ελίτ, οι φτωχοί ενός ολόκληρου έθνους έχουν τεθεί ουσιαστικά σε ακούσια πτώχευση… Αυτό που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία».

Πέρα από την ξεκάθαρη θέση που πήρε ο Άγγλος Αρχιερέας υπάρχει και ένα δεδομένο, το οποίο τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το παραδέχονται. Το δεδομένο αυτό είναι ότι το “χρέος” είναι παράνομο και αυτό προκύπτει μέσα από τα ίδια τα κείμενά τους στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. 
Συγκεκριμένα, στις δύο εξεταστικές μία για τα εξοπλιστικά και μία για την Υγεία, γίνεται σαφέστατη αναφορά ότι η χρεοκοπία της χώρας οφείλεται στα σκάνδαλα και την δημόσια διαφθορά. Δεν πήγαν επομένως τα δάνεια επ’ ωφέλεια του λαού και αυτό και μόνο αρκεί για να χαρακτηριστεί το “χρέος” επαχθές και παράνομο.
Η θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ απλή και ξεκάθαρη. Αυτοί που πήραν τα θαλασσοδάνεια από εξωτερικό και εσωτερικό, χρεοκοπώντας μία ολόκληρη χώρα να πληρώσουν και όχι ο Λαός, ο οποίος υφίσταται τα βάρη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Το “χρέος” είναι παράνομο και η καταγγελία του είναι μονόδρομος.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή


Γραφείο Τύπου Χρυσής Αυγής