9.6.17

Κατόπιν "εορτής"!


Έκανε, λέει, ντού η αστυνομία- μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 10χρονου μέσα στο σχολείο του από αδέσποτη σφαίρα- στον  καταυλισμό των ..."ρομά" στο Μενίδι, όπου  και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλα  παρόμοια περιστατικά και μάλιστα προ 5ετίας ένα μικρό κοριτσάκι είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από σφαίρα στο προαύλιο του παιδικού σταθμού!

Ισχυρή αστυνομική δύναμη επιχειρεί σήμερα στον καταυλισμό και γίνονται έρευνες και προσαγωγές.
  Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα συλληφθούν 2-3 άτομα για κατοχή μικροποσοτήτων χασίς και ΄'ισως βρεθεί και κάποιο κυνηγετικό όπλο αδήλωτο κ.λ.π.

 
 Αυτά όλα είναι ημίμετρα και αποσκοπούν στην ικανοποίηση της κοινής γνώμης, μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση.
 Για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, δυστυχώς δεν αποφασίζει η αστυνομία, αλλά η πολιτική ηγεσία και για το λόγο αυτό δεν λύνεται το πρόβλημα.

 Η σωστή αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, δεν γίνεται με το "σας" και με το "σεις", ούτε με ψηφοθηρικούς υπολογισμούς, αλλά με τον τρόπο που γνωρίζει η αστυνομία και αυτός ο τρόπος είναι:
1- Χρησιμοποίηση ειδικών δυνάμεων.
2- Περικύκλωση της συγκεκριμένης περιοχής
3- Έρευνες σε σπίτια και σε αυλές με χρήση ανιχνευτών μετάλλων, για εντοπισμό θαμμένων ή κρυμμένων σε εσωτερικούς χώρους όπλων
4- Χρησιμοποίηση εκπαιδευμένων σκύλων για ανίχνευση εκρηκτικών και ναρκωτικών.
5- Έρευνα σχολαστική σε οχήματά τους, που θα βρεθούν στη περιοχή .
6- Συλλήψεις και προφυλακίσεις όσων βρεθούν παρανομούντες.

    Τέτοιοι έλεγχοι θα πρέπει να γίνονται αιφνιδιαστικά σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να "οργανωθούν"πάλι και να συνεχίσουν την αντικοινωνική συμπεριφορά τους.

    Επίσης θα πρέπει ορισμένοι "πολιτικάντηδες" που δήθεν ευαισθητοποιούνται σε θέματα..."ρατσισμού" να σταματήσουν τις δήθεν ευαισθησίες τους και να αντιληφθούν την ευθύνη που φέρουν για το εμπόριο ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων , εμπορευμάτων και τις χιλιάδες κλοπές, απάτες και ληστείες που γίνονται καθημερινά από τους προστατευόμενούς τους που κατ ευφημισμόν αποκαλούνται.."Ρομά"!

Α. Αλεξανδρής/ Efenpress