2.6.17

Ισλαμιστές στην Τουρκία επιτέθηκαν σε φοιτητές επειδή δεν τηρούσαν το ραμαζάνι (βίντεο)


Ομάδα φανατικών ισλαμιστών εισέβαλε σε τμήματα του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, επιτέθηκε σε φοιτητές που έπιναν καφέ εν ώρα Ραμαζανιού και προκάλεσε ποικίλες φθορές.
Το περιστατικό ξέσπασε όταν ένας φοιτητής διαπληκτίστηκε με έναν ισλαμιστή επειδή ο τελευταίος του έλεγε πως δεν είναι πρέπον να πίνει καφέ εν μέσω Ραμαζανιού.

Φίλοι του φοιτητή τον υπερασπίστηκαν, με αποτέλεσμα ο ισλαμιστής να φύγει από το πανεπιστήμιο και να γυρίσει πίσω με μια εξαγριωμένη ομάδα 100 ατόμων.
Οι ισλαμιστές είχαν στην κατοχή τους πέτρες, μαχαίρια και ξύλα και με αυτά τα αντικείμενα βανδάλισαν ότι βρήκαν μπροστά τους στα Τμήματα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου.
Οι πληροφορίες του Sendika μάλιστα αναφέρουν πως μπροστά στο εν λόγω συμβάν βρίσκονταν και αστυνομικοί, οι οποίοι κοιτούσαν αμέτοχοι τις εξελίξεις.
Σε ένα από τα βίντεο, ένας από τους φοιτητές καταγγέλλει τη στάση των αστυνομικών, που αποφάσισαν να μην παρέμβουν στις συμπλοκές, λέγοντας: «Βλέπετε ότι απλά παρακολουθούν;».
Τελικά, κανένας από τους δράστες δεν συνελήφθη, καθώς οι αστυνομικοί άφησαν την ομάδα ισλαμιστών να φύγει ανενόχλητη από τον χώρο.

Δείτε τα βίντεο:tribune