2.6.17

Εκκενώθηκε το Ελληνικό - Σε Θήβα, Δερβένι και Οινόφυτα πρόσφυγες και μετανάστες - ΦΩΤΟ

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!


Ολοκληρώθηκε η επιβίβαση προσφύγων και μεταναστών από την αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Συγκεκριμένα 168 άτομα έχουν επιβιβαστεί σε τέσσερα πούλμαν του ΔΟΜ προκειμένου να μεταφερθούν στη Θήβα και δύο αστικά λεωφορεία με κατεύθυνση το τμήμα αλλοδαπών για εξακρίβωση στοιχείων.
Στο χώρο βρέθηκε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θήβα. Η διαδικασία εκκένωσης συνεχίζεται στα γήπεδα χόκει και μπέιζμπολ.
Εξάλλου, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ρεμπέκα Μάρει ανέφερε ότι η Οργάνωση προσέφερε τον τελευταίο χρόνο υποστήριξη στους πρόσφυγες σε θέματα ψυχικής και αναπαραγωγικής υγείας και «αυτή η διαδικασία εκκένωσης δεν μας βοηθάει να έχουμε συνέχεια στην περίθαλψη που προσφέρουμε. Ελπίζουμε αυτή η συνέχεια να υπάρξει».
ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιβίβαση των πρώτων προσφύγων από τις τρεις δομές του Ελληνικού στα πούλμαν που έχει μισθώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Προτεραιότητα δίνεται στις οικογένειες, οι οποίες κατά την καταγραφή που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το ΔΟΜ πήραν ένα σημείωμα με το νούμερο του κοντέινερ στο οποίο θα διαμείνουν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα, σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά χωρίς αντιδράσεις και με τη παρουσία εκπροσώπων του ΔΟΜ και παρατηρητών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ωστόσο, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, χθες το βράδυ περίπου 25 οικογένειες που διαμένουν στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου αντέδρασαν για τη μεταφορά τους στη Θήβα, ζητώντας να πάνε σε διαμερίσματα. Ο ίδιος σχολίασε ότι η μεταφορά των μεμονωμένων προσφύγων στο Τμήμα Αλλοδαπών συνιστά σύλληψης.
Όπως έγινε γνωστό από τους μεμονωμένους πρόσφυγες περίπου 60 θα μεταφερθούν στη Θήβα, 50 στα Οινόφυτα και 50 στο Δερβένι.
ΑΠΕ -ΜΠΕ
ΝΩΡΙΤΕΡΑ Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ελληνικό,προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος. Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μετακινηθούν με λεωφορεία, σε άλλο προορισμό, ο οποίος δεν έχει ανακοινωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη νύχτα έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες να αδειάσει ο χώρος.Η εκκένωση θα γίνει με τη χρήση δύο λεωφορείων τα οποία σταδιακά θα μεταφέρουν σταδιακά περίπου 450 μετανάστες που μένουν αυτή τη στιγμή στο Ελληνικό.
Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ κυρίως προς το κέντρο φιλοξενίας της Θήβας.
Προς το παρόν η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα
Με πληροφορίες από newsit.gr

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi
thebest.gr