2.6.17

Μωρότεροι και μωρότατοι!!!


ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ  Στ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ...SURVIVOR!!!
Φαεινή ιδέα "έμπνευση" Συλλόγου...Γονέων" αντί γυμναστικών επιδείξεων να κάνουν Survivor, προφανώς επηρεασμένοι από τα τηλεοπτικά βοθροπρογράμματα!
Έβγαλαν και αφίσσες και ο Σύλλογος διδασκόντων -κατόπιν εορτής και μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε- έρχεται να διαφωνήσει, λες και μπορούσε να κάνει εκδήλωση ο σύλλογος γονέων χωρίς την άδεια του δ/ντού του σχολείου!

Έβγαλε και ανακοίνωση ο σύλλογος γονέων και αναφέρεται στις πέτρες που πέφτουν στα δέντρα που κάνουν..φρούτα! Τέτοια φρούτα να μας λείπουν...Και οι λωτοί των Λωτοφάγων, φρούτα ήταν, όπως και τα ...σύκα. Ας περιοριστούν στα αυστηρά καθήκοντα του συλλόγου και ας μην φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν.Τις προσωπικές τους ιδέες, να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους.
Juan/Efenpress

Η ηλίθια αφίσα!


Μετά τον σάλο που προκάλεσε η επιλογή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Παραλίας να φέρει το... "Survivor" στο σχολείο, η εκδήλωση τελικά ακυρώθηκε.  Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Ευάγγελο Πασσά, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος εξήγησε ότι μετά τις αντιδράσεις του συλλόγου δασκάλων η εκδήλωση ματαιώνεται με απόφαση του Δήμου της Πάτρας, ο οποίος είχε παραχωρήσει αρχικά τον χώρο, χωρίς να έχει γνώσει της εν λόγω εκδήλωσης. 
Όπως μας είπε, αρχικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας ζήτησε από τον Δήμο την παραχώρηση του χώρου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση για την λήξη της σχολικής χρονιάς. Όπως είθισται, σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις γίνονται κάποιες γυμναστικές επιδείξεις, παιχνίδια και κυρίως γίνεται ο αποχαιρετισμός για την έκτη τάξη του σχολείου.
Αφού παραχωρήθηκε ο χώρος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας έγινε γνωστό ότι στην εκδήλωση θα συμμετείχαν παίκτες του τηλεοπτικού παιχνιδιού “Survivor”.
Ο Σύλλογος των δασκάλων ήταν ο πρώτος που εξέφρασε άμεσα την αντίθεση του σε αυτή την πτυχή της εκδήλωσης καθώς δε ταιριάζει στον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της  εκδήλωσης.
Στη συνέχεια ο  Δήμος της Πάτρας ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει για να χρησιμοποιηθεί ο χώρος και ο Σύλλογος ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση δε θα πραγματοποιηθεί.
Τι έγραψε στο facebook η πρώην παίκτρια του Survivor Eλένη Δάρρα
"Προς απάντηση όλων των ''καλοπροαίρετων'' με αφορμή τον πρόσφατο ξεσηκωμό τους...Θα ήθελα να τοποθετηθώ εφόσον θίγεται η προσωπικότητά μου.Πρόσφατα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα όπου μου ζήτησαν να παρευρεθώ σε σχολική γιορτή ως(γυμνάστρια-παιδαγωγός,φοιτήτρια,πρώην αθλήτρια,μητέρα , κάτοικος της περιοχής και πρώην παίκτρια ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού ιδιαίτερα προσφιλές στα παιδιά...Τα καθήκοντα μου ήταν να δώσω χαρά στα παιδιά ,να τα συμβουλεύσω για κινδύνους που ενέχει ο φανατισμός με το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και οι κίνδυνοι του διαδικτύου με βάση προσωπικές μου εμπειρίες τέλος να εκμεταλευτούμε την προσωρινή αυτή δημοσιότητα για να κατευθύνουμε τα παιδιά στον αθλητισμό...Αξίζει ν' αναφέρω πως για να διαθέσω τον πολύτιμο χρόνο μου δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ χρηματική αμοιβή.Ως Ελένη εχω παρευρεθεί σε αρκετά παιδικά πάρτυ μόνο και μόνο για να χαρούν τα παιδιά ... Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι όταν κάποιος δέχεται μια πρόσκληση θεωρεί ως δεδομένο ότι δεν υπάρχουν κολλήματα...τα ενδοσχολικά προβλήματα και γενικότερα η απαράδεκτη εικόνα της παιδείας δεν οφείλεται σε μια εκδήλωση που θα έδινε χαρά στα παιδιά...Η τεράστια ανταπόκριση του προγράμματος είναι γεγονός, είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να το εκμεταλευτεί για καλό.Η δική μου θέση έχει καταγραφεί καιρό πριν σε μια πολύ ιδιαίτερη συνένετευξη και θα συμπληρώσει τις όποιες απορίες.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.Είναι θλιβερό να θες να προσφέρεις ανιδιοτελώς και να δέχεσαι απρόκλητη επίθεση..."

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Επειδή πολλοί συμπολίτες μας, επώνυμοι και ανώνυμοι, σχετικοί και άσχετοι με τον χώρο της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης, έχουν εξαπολύσει τα πυρά τους εναντίον των δασκάλων και της Διεύθυνσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας, με αφορμή την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να διεξαγάγει εν είδει τελετής λήξης Survival Camp στον αύλειο χώρο του σχολείου, ερχόμαστε να διευκρινίσουμε πως ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας είναι ομόφωνα αντίθετος τόσο ως προς το είδος της «τελετής» όσο και ως προς τον χώρο που θα διεξαχθεί. Η παραχώρηση του σχολικού χώρου έγινε κατόπιν αίτησης που υπέβαλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας και η οποία, αναφερόταν σε τελετή λήξης και όχι στη διοργάνωση Survival Camp. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, προς μεγάλη του έκπληξη, ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της «δράσης» από τα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν απολογούμαστε για την άκρως άστοχη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ωστόσο οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τη φήμη τόσο του Σχολείου όσο και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτό και να διαχωρίσουμε τη θέση μας, έχοντας ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του θέματος.
Όσον αφορά στους αυστηρούς κριτές και επικριτές μας που ζητούν δικαίωση ξεφτιλίζοντάς μας (όπως οι ίδιοι δηλώνουν), θα τους παρακαλούσαμε να ασχοληθούν με τον ίδιο ζήλο και με τις υπόλοιπες δράσεις που έχει διοργανώσει ο Σύλλογος Διδασκόντων, όπως είναι η συμμετοχή των μαθητών μας σε παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, η διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας, η συμμετοχή σε μαθητικά χορωδιακά φεστιβάλ, τα προγράμματα που έγιναν σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας και πολλά άλλα, που δεν έτυχαν ανάλογης προβολής -διαφήμισης ή δυσφήμισης- εφόσον δεν «πουλάνε».

Σας ευχαριστούμε
Ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Πατρών

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
Προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε το θέμα που έχει προκύψει με τη γιορτή λήξης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας, σας γνωστοποιούμε τα εξής :
1) Ο σκοπός αυτής της γιορτής ήταν να δοθεί χαρά στους μαθητές. Οι μαθητές θα έπαιζαν συγκεκριμένα παιδικά παιχνίδια στο χώρο του σχολείου μας.
2) Τα παιχνίδια θα ήταν παιχνίδια που όλοι έχουμε παίξει στα μαθητικά μας χρόνια, με δεδομένη την υποδομή που μπορεί να έχει το προαύλιο ενός σχολείου και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ήταν «SURVIVOR».
3) Η χαρά των παιδιών θα προερχόταν από το γεγονός ότι θα έπαιζαν. Όσο όμως και αν θέλουμε να «στρουθοκαμηλίζουμε» όλοι οι μαθητές , όπως και τεράστιο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, είτε άμεσα, είτε έμμεσα , είτε ασχολούνται είτε παρακολουθούν το προαναφερόμενο τηλεπαιχνίδι. Η χρήση του ονόματος και μάλιστα μεταλλαγμένου, εκ μέρους του συλλόγου μας ενόχλησε; Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη χρήση γίνεται στα πλαίσια υπερβολής για να αποκτήσει η εκδήλωση το στοιχείο του εντυπωσιασμού.
Ο εντυπωσιασμός αφορά πρωτίστως τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση μαθητές μας, οι οποίοι πέραν των άλλων νιώθουν και χαίρονται διότι θεωρούν ότι κάνουν κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Μήπως όμως ενόχλησε η κλήση συγκεκριμένων ανθρώπων που θα συμμετείχαν ως «βοηθοί» στο παιχνίδι των παιδιών μας; Έχει κανείς κάτι αρνητικό να προσάψει στα συγκεκριμένα άτομα σε επίπεδο ανηθικότητας , αθλητικότητας κτλ.; Έχουν προβεί τα άτομα αυτά σε οποιαδήποτε μορφή λανθασμένης συμπεριφοράς; Πότε θα χαίρονταν τα παιδιά μας περισσότερο, αν έπαιζαν μαζί με τους συγκεκριμένους ανθρώπους ή αν τους καλούσαμε τον διευθυντή της λυρικής ή του μεγάρου μουσικής ;
Το να αντιλαμβάνεται κανείς τις σκέψεις των παιδιών και να τις υλοποιεί (με φειδώ και σωφροσύνη) είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό των καλών διδασκάλων. Η διδασκαλία της «ποιότητας», όπως εμείς οι μεγάλοι την καθορίζουμε, δεν σημαίνει ότι θα γίνει αποδεκτή ή έστω ότι θα λάβει οποιαδήποτε άξια στο μυαλό των παιδιών. Ο σκοπός είναι μέσα από δραστηριότητες των παιδιών , που θέλουν να συμμετέχουν , να περνάμε μηνύματα.
Το κυρίαρχο δε μήνυμα που ο σύλλογος μας έχει να περάσει είναι ότι δεν υπάρχουν ποιοτικά και μη ποιοτικά παιδικά παιχνίδια , ούτε απαγορευμένα και μη απαγορευμένα παιχνίδια στην αυλή ενός σχολείου. Μόνο υστερόβουλα και σκουριασμένα μυαλά που δεν μπορούν να δουν την τρέχουσα πραγματικότητα.
Το παιχνίδι είναι ένα . Ποιοτικό δε παιχνίδι είναι εκείνο που συμμετέχουν με τη θέληση τους δίνει χαρά και ξενοιασιά στα παιδιά μας .
4) Όσον αφορά δε τους καλεσμένους στο συγκεκριμένο παιχνίδι το σκεπτικό μας ήταν να τιμήσουμε έναν άνθρωπο της περιοχής μας, την Ελένη Δάρρα, η οποία ως γνωστό έχει προσφέρει τα μέγιστα στον αθλητισμό και σίγουρα αποτελεί θετικό πρότυπο για κάθε παιδί, καθώς είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Χάντμνπολ με την ομάδος της ΟΡΜΗΣ, Κυπελούχος με την ίδια ομάδα, έχει καταλάβει τη 2η θέση Νεανίδων σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και εν ενεργεία Φοιτήτρια μεταπτυχιακού τμήματος στο ΕΑΠ. Μαζί δε με όλα αυτά η συγκεκριμένη κυρία είναι πρωτίστως και πάνω όλα ΜΗΤΕΡΑ. Όσον δε αφορά τον δεύτερο καλεσμένο, τον Πάνο Αργιανίδη, τυχαίνει άνθρωπος χαμηλών τόνων που είναι αδελφικός φίλος με μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και ο οποίος με μεγάλη χαρά δέχτηκε να παραβρεθεί και να βοηθήσει σε αυτή τη γιορτή. Αξίζει να επισημάνουμε ότι όλα αυτά γινόταν αφιλοκερδώς από την πλευρά τους.
5) Είναι βέβαια λογικό κάποιοι να «πετροβολούν» το σύλλογό μας , αφού «μόνο το δέντρο με τα φρούτα πετροβολούν οι περαστικοί» . Οι ίδιοι «άσχετοι» και «περαστικοί» θα έπρεπε όμως πρώτα να μετρήσουν πόσες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις ποιότητας κάνει ετησίως ο σύλλογός μας. Η δράση μας είναι καθημερινή και παντού μέσα και έξω από το σχολείο. Οι ίδιοι όμως τότε λείπουν και δεν «περνούν» για να πουν το απαραίτητο μπράβο.
Εμείς και νουθετούμε και παρεμβαίνουμε και προωθούμε και πρότυπα δίνουμε στα παιδιά μας, αλλά και παίζουμε μαζί τους και τα ακούμε και θέλουμε την ξενοιασιά και την χαρά τους να την διατρανώνουμε.
Λόγω όμως του ότι προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση χωρίς λόγο, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη γιορτή.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ