28.5.17

Ισχυρή έκρηξη σε διαμέρισμα στο Μάντσεστερ ενώ το ερευνούσαν αστυνομικοί


Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε διαμέρισμα στο Μάντσεστερ σημειώθηκε, ενώ κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής με ένοπλους άνδρες της Αστυνομίας πραγματοποιούσε έλεγχο, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρένα, την προηγούμενη Δευτέρα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες από γείτονες, ακούστηκε μία πολύ ισχυρή έκρηξη και αμέσως μετά κραυγές από τους αστυνομικούς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισβάλει στο σπίτι.

Οι μάρτυρες δεν είναι σίγουροι αν πρόκειται για ελεγχόμενη έκρηξη κατά την εισβολή των αστυνομικών στο διαμέρισμα, ή κάτι άλλο, καθώς ο ήχος ήταν πολύ ισχυρός.
Η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη διεξάγεται στην περιοχή Moss Side, στην οδό Selworthy Road, ενώ στο σημείο βρίσκονται δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, καθώς και εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας.
Το μοναδικό δεδομένο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι ότι η επιχείρηση διεξάγεται στο πλαίσιο της έρευνας για συνεργάτες του Σαλμάν Αμπέντι, του 22χρονου τζιχαντιστή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ο οποίος πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έδινε η Αριάν Γκράντε, προκαλώντας τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 116.
tribune