9.5.17

Ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν κατήγγειλε τον «ρατσιστικό» λόγο των «λαϊκιστών» της Ευρώπης


Η Τουρκία θέλει να συνεχίσει τις προσπάθειες ένταξής της στην ΕΕ αλλά με μία στρατηγική, που θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές, τόνισε  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης,που εορτάζεται την Τρίτη 9 Μαΐου.
«Η χώρα μας, η οποία εδώ και αιώνες αποτελεί ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά τμήμα της Ευρώπης και ζητά να συνεχιστεί η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ – ένας στρατηγικός στόχος για εμάς – στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της ισότητας, της κατανόησης και ενός επωφελούς και για τους δύο μας αποτελέσματος» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Η συνεργασία που αναπτύχθηκε με την ΕΕ σε μια περίοδο όπου η κρίση των προσφύγων έφθασε στο αποκορύφωμά της είναι το πιο σαφές και τελευταίο παράδειγμα αυτής της κατανόησης», προσθέτει ο Ερντογάν.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος» για την ενότητα της ΕΕ είναι ο ρατσιστικός λόγος των λαϊκιστών πολιτικών»

Υποστηρίζει ότι ο «μεγαλύτερος κίνδυνος» για την ενότητα της ΕΕ είναι ο ρατσιστικός λόγος των «λαϊκιστών πολιτικών».
«Δυστυχώς, τέτοιες κοινωνικές ασθένειες όπως η διάκριση, ο πολιτιστικός ρατσισμός, η ξενοφοβία και η ισλαμοφοβία έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ήπειρο.
»Τα ακροδεξιά κόμματα, τα οποία έχουν φτάσει σε καθοριστική θέση στην πολιτική και λαμβάνουν αυξανόμενο αριθμό ψήφων, έχουν καταγράψει Κοινωνική και πολιτική ζωή στην Ευρώπη», σημειώνει ο Ερντογάν.
Επισημαίνοντας ότι αυτές οι τάσεις επηρεάζουν επίσης σοβαρά τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος υπογραμμίζει, πως η χώρα του έχει στόχο τη βελτίωση των σχέσεών της με την ΕΕ.

tribune