2.4.17

“Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μας”! Ποιος το λέει


Για εποχή δόγματος Τρούμαν στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις κάνει λόγο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στη Real News. Στην ίδια συνέντευξη λέει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν να συμπεριληφθεί στην συνταγματική αναθεώρηση η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ΄ ευθείας από το λαό και επιτίθεται με δριμύτητα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη,για τον οποίο λέει:
“Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μας”. 
Για την συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζέϊμς Μάτις, ο ΥΕΘΑ λέει ότι
“συνάντησα έναν στρατηγό -υπουργό, δυναμικό, ανοιχτό, φιλικό, βαθύ γνώστη της ελληνικής ιστορίας, θαυμαστή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των μεγάλων Ελλήνων ιστορικών, φίλο της Ελλάδας και έναν άνθρωπο αποφασισμένο να καταπολεμήσει το φαινόμενο της τρομοκρατίας στη περιοχή. Αισθάνθηκα ως υπουργός Άμυνας της Ελλάδας ότι πλέον οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Ελλάδα έρχονται πάρα πολύ κοντά, τόσο πολύ κοντά όσο όταν βρισκόμασταν στην εποχή του δόγματος Τρούμαν, του σχεδίου Μάρσαλ”.
Απαντώντας σ΄ όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ.Καμμένος απαντά:
“Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός ο οποίος παρέδωσε τον Οτσαλάν. Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που στην κρίση των Ιμίων άφηνε τους Αρχηγούς και τον Διοικητή της ΕΥΠ έξω από το γραφείο του. Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που κάλυψε τον κ. Πάγκαλο όταν είπε ότι «θα έπρεπε να πάρει τη σημαία ο αέρας». Είναι ο πρωθυπουργός του χρηματιστηρίου, ο πρωθυπουργός του Παπαντωνίου, ο πρωθυπουργός του Τσοχατζόπουλου, ο πρωθυπουργός που πρότεινε στους Έλληνες να αγοράσουν μετοχές, ενώ ο ίδιος και οι δικοί του πωλούσαν. 
Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μας”. 
πηγή: militaire