5.4.17

Αμερικανός στρατηγός: «Μόνο η στρατιωτική επιλογή έχει απομείνει πλέον για τη Βόρεια Κορέα» (βίντεο)


του Πάνου Σπαγόπουλου
Την προληπτική επίθεση στη Βόρειο Κορέα έδειξε ως τη μόνη δυνατή επιλογή για να λυθεί το θέμα της Βόρειας Κορέας ο αμερικανός στρατηγός ε.α. τεσσάρων αστέρων Jack Keane και πρώην υπαρχηγού του αμερικανικού μικτού Επιτελείου ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Αμερικανό πρόεδρο D.Trump.
O Keane, ο οποίος είχε απορρίψει το περασμένο Δεκέμβριο την πρόταση του  Trump  να είναι ο νέα αμερικανός υπουργός Άμυνας, δήλωσε πως «ο βομβαρδισμός των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Kim Jong-un είναι η μόνη λύση που έχει απομείνει στο τραπέζι.

Η ζοφερή αυτή πρόβλεψη του στρατηγού έρχεται ενόψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ηγέτη Xi Jinping την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Mar-a-Lago, της Φλόριντα όπου το θέμα της Βόρειας Κορέας θα είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τη διμερή αυτή συνάντηση.  
«Μια προληπτική επίθεση με στόχο τις βάσεις εκτόξευσης, τις υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις, μονάδες πυροβολικού και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, καθώς και στόχους της βορειοκορεατικής ηγεσίας ίσως είναι η μόνη επιλογή που υπάρχει σήμερα» σημείωσε ο Αμερικανός στρατηγός για να επισημάνει:   
«Κινούμαστε απότομα και επικίνδυνα προς την στρατιωτική επιλογή»,
Ο ίδιος σημείωσε πως οποιαδήποτε προσπάθεια για να πιεστεί η κινεζική ηγεσία για να επιβάλλει κυρώσεις στην Β. Κορέα το πιθανότερο είναι να αποτύχει.
«Όλες οι προσπάθειές μας να πιέσουμε την Κίνα στο παρελθόν απέτυχαν οικτρά» τόνισε για να συμπληρώσει:
«Οι κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας δεν έχουν αποδώσει και αμφιβάλλω εάν περισσότερες κυρώσεις θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα και φυσικά δεν πιστεύω ότι κυρώσεις ενάντια στην Κίνα θα έχουν και αυτές κάποιο αποτέλεσμα».
Αν και δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς εννοούσε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν έλεγε για «λύση του προβλήματος της Β. Κορέας», εάν δηλαδή εννοούσε να λύσει το πρόβλημα των πυρηνικών ή μιλούσε εκτενέστερα και για αλλαγή ηγεσίας.
Πάντως οποιαδήποτε προσπάθεια για εξουδετέρωση των πυρηνικών ικανοτήτων της Βόρειας Κορέας δε θα έχει αποτέλεσμα στο εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στην κορεατική χερσόνησο.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αλλαγή του καθεστώτος και σε δεύτερη φάση με την ένωση των δύο κορεατικών κρατών.
Βορει0κορεάτης φυγάς στην αμερικανική τηλεόραση: «Ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος»
Υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης φυγάς στη Νότια Κορέα δήλωσε σο αμερικανό δίκτυο NBC πως ο δικτάτορας της χώρας είναι απελπισμένος και είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να κτυπήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.
Ο Thae Yong Ho ο οποίος κατείχε σημαντική θέση ως βοηθός πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο δήλωσε πιο ειδικά πως ο Kim Jong-un είναι απελπισμένος και προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία προπαγανδίζοντας την πρόοδο στο πυρηνικό του οπλοστάσιο και τους διηπειρωτικούς πυραύλους.
«Εάν δει ότι θα υπάρξει το οποιοδήποτε σημάδι στρατιωτικής απειλής από τις ΗΠΑ δε θα διστάσει καθόλου να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά του όπλα», είπε ο Yong Ho.
Παράλληλα ο πρώην Βοριεκορεάτης αξιωματου΄χος ο οποίος διέφυγε από τη χώρα του με την οικογένειά του προειδοποίησε τις ΗΠΑ να είναι έτοιμες:
«Εάν ο Kim Jong Un έχει τα οκτώ πυρηνικά όπλα που φημολογείται ότι τα έχει και κατορθώσει να τα προσαρμόσει σε ICBM τότε είναι ικανός να κάνει τα πάντα. Οπότε νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος για να τον αντιμετωπίσει»,  ενώ συμπλήρωσε πως
«ο Kim Jong Un είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να κάνει πολλά  πέρα από την φαντασία ενός μέσου ανθρώπου» για να τονίσει με έμφαση:
«Η μοναδική και ρεαλιστική λύση για την λύση του πυρηνικού προβλήματος της Βόρειας Κορέας είναι η πλήρης εξουδετέρωση του Jong Un».
pronews