11.4.17

Σε κλοιό ο δράστης της δολοφονίας


Με μεγάλη προσοχή, διακριτικότητα αλλά και με επιφυλάξεις ερευνά η ΕΛ.ΑΣ την υπόθεση με την αιματηρή συμπλοκή στα Ανώγεια που είχε ως συνέπεια ένας νέος άνθρωπος 23 ετών, ο Μανώλης Στρατάκης, να πέσει νεκρός από τα πυρά συγγενή του κατά τη διάρκεια ενός καυγά που ξεκίνησε για τα βοσκοτόπια. 





Το κλίμα στο χωριό συνεχίζει να είναι βαρύ και η παρουσία της Αστυνομίας ισχυρή, καθώς ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει ο φόβος για αντίποινα από την πλευρά της οικογένειας του θύματος.



Ο πόνος είναι ασήκωτος και όλοι προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ που έχει προκαλέσει το αιματηρό περιστατικό αλλά όπως φαίνεται, για να γίνει αυτό, θα πάρει πολύ χρόνο.


Τη Mεγάλη Δευτέρα σε βαρύ κλίμα έγινε η κηδεία του 23χρονου. Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη. Στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Στρατάκη βρισκόταν ήδη η σορός του νεκρού παιδιού τους, Μανόλη (του Ψιρή, όπως ήταν γνωστός στο χωριό). Στο σπίτι της οικογένειας του νεκρού επικρατούσε το αδιαχώρητο από κόσμο που συνεχώς κατέφτανε για να αφήσει ένα λευκό λουλούδι στον 23χρονο νεαρό.



Δίπλα, μεσοτοιχία ακριβώς, όπως έγραψε η «Νέα Κρήτη», το σπίτι του φερόμενου ως δράστη. Αυτό το σπίτι ήταν αμπαρωμένο. Και όλα αυτά στον κεντρικό δρόμο, λίγο πιο κάτω από το Δημαρχείο.

Εντοπίστηκαν κάλυκες από τρία διαφορετικά όπλα 
Κατά την αυτοψία στο χώρο όπου διαδραματίστηκε το τραγικό συμβάν, βρέθηκαν στοιχεία που από τη μία βοηθούν την Αστυνομία να φτάσει στην άκρη του νήματος από την άλλη περιπλέκουν την κατάσταση.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει κάλυκες τριών διαφορετικών μετρημάτων, δηλαδή από τρία διαφορετικά όπλα, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα και κάνει τους Αξιωματικούς να πιστεύουν ότι ο 54χρονος που καταζητείται, ίσως να μην ήταν ο μόνος που πυροβόλησε. Είναι περίπλοκη υπόθεση, είπε στο ekriti αστυνομικός που έχει εικόνα των ερευνών.

  

Δικηγόρος δράστη: «Ο εντολέας μου θέλει να παραδοθεί» 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης από το Ηράκλειο επικοινώνησε με Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διασφαλίσει στο ακέραιο την επιτυχή παράδοση του 54χρονου που μέχρι στιγμής και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, είναι εκείνος που καταζητείται για το αιματηρό συμβάν.


(O δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης)

Όπως ανέφερε ο κος Κοκοσάλης σε δηλώσεις του που φιλοξενεί το cretalive.gr : «Η υπεράσπιση διαβεβαιώνει πάσα κατεύθυνση ότι ο εντολέας μας δεν έχει καμία πρόθεση φυγοδικίας. Αντίθετα θέλει να παραδοθεί και να λογοδοτήσει στην ποινική δικαιοσύνη εκθέτοντας τους ισχυρισμούς του.Και για την πρόθεση του αυτή έχουν ενημερωθεί αρμοδίως οι αστυνομικές αρχές».

Τώρα αναμένεται μετά τη σύλληψη του, ο 54χρονος να καταθέσει τη δική του εκδοχή για το τι ακριβώς διαδραματίστηκε το μοιραίο εκείνο απόγευμα, που «μίλησαν» για άλλη μια φορά τα όπλα.

Ανώτατο στέλεχος της ΕΛΑΣ το οποίο παρακολουθεί την υπόθεση ανέφερε στο zougla.gr πως εκτιμά ότι μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι ο φερόμενος ως δράστης θα έχει παραδοθεί. 

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στην περιοχή Αόρι, που βρίσκεται στους πρόποδες του Ψηλορείτη και φτάνει κάποιος εκεί από γνωστό ορειβατικό μονοπάτι στην αρχή των Ανωγείων, από το ύψος της διακλάδωσης για την «Ντελίνα», όπου οι δύο συγγενικές οικογένειες είχαν δικαιοδοσία σε βοσκοτόπια το ένα πάνω από το άλλο.

Το βοσκοτόπι της πλευράς του θύματος βρισκόταν πάνω από το βοσκοτόπι της οικογένειας του φερόμενου ως δράστη. Κατά πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σημείο σημειώθηκε συμπλοκή, όταν μέλη της οικογένειας του θύματος βρέθηκαν στο σημείο όπου ήδη εκεί βρίσκονταν μέλη της οικογένειας του φερόμενου ως δράστη.



Πληροφορίες περιγράφουν μια συμπλοκή μεταξύ 7-8 ατόμων (μέλη και από τις δύο οικογένειες που συνδέονται συγγενικά), κατά την οποία έπεσαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να προκαλέσει διαμπερές τραύμα από το μεσοθωράκιο στην πλάτη του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη, ο οποίος και κατέληξε.


(Ο άτυχος Μανώλης Στρατάκης)

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι μέλη της οικογένειας του θύματος μετέφεραν τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας των Ανωγείων, όπου αμέσως εκτιμήθηκε ως εξαιρετικά σοβαρό το περιστατικό και ειδοποιήθηκε μονάδα του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον τραυματία.



Ταυτόχρονα όχημα του Κέντρου Υγείας ξεκίνησε τη μεταφορά του τραυματία, για να μη χαθεί χρόνος, προς το Ηράκλειο.

Η μονάδα του ΕΚΑΒ συνάντησε στο ύψος της Τυλίσου το όχημα του Κ.Υ. και παρέλαβε το νεαρό. Ζητήθηκε να ανοίξει το ΠΑΓΝΗ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του νεαρού, για να κερδηθεί χρόνος, όμως ο νεαρός κατέληξε πριν φτάσει στο νοσοκομείο το ασθενοφόρο.

Έτσι η σορός τού νεαρού μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, για να διαπιστωθεί απλώς ο θάνατός του και να εκτυλιχτούν σπαρακτικές σκηνές από τους συγγενείς.

Πληροφορίες από: e-kriti, cretapost.gr, cretalive.gr, ΚΡΗΤΗ TV, neakriti.gr,
 zougla.gr