24.3.17

Τουρκία: Επίδειξη πολιτικώς ορθής δράσης προς τις ΗΠΑ!


Το «καλό παιδί» παριστάνει η Τουρκία στους Αμερικανούς διαισθανόμενη ότι ο κλοιός στενεύει και κινδυνεύει να μείνει χωρίς συμμάχους, μετά τη σοβαρή επιδείνωση που παρουσιάζουν οι σχέσεις με τη Ρωσία για το ζήτημα των Κούρδων αλλά και το ζήτημα των δασμών στα ρωσικά σιτηρά.
Όπως αναφέρθηκε, η Τουρκία θα προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων οποιουδήποτε εντοπιστεί να εργάζεται για να βοηθήσει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων και τεχνολογίας όπλων μαζικής καταστροφής της Βόρειας Κορέας, συμμορφούμενη με όσα επιτάσσουν στο ζήτημα τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας!

Όλα αυτά προκύπτουν από απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου η οποία δημοσιεύθηκε στην «εφημερίδα της κυβέρνησης». Επίσης, οποιοδήποτε πρόσωπο ή μέλη της οικογενείας του ασχολείται με τους ως άνω προσδιοριζόμενους τομείς δραστηριότητας, θα του απαγορεύεται η είσοδος σε – ή η απλή διέλευση από το – τουρκικό έδαφος!
Η χώρα θα ελέγχει κάθε εμπορικό φορτίο για το οποίο εγείρεται η παραμικρή υποψία πάντα με γνώμονα τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου και οτιδήποτε απαγορευμένο εντοπίζεται θα κατάσχεται και θα καταστρέφεται. Στην περίπτωση υποψίας για αεροσκάφη ότι μεταφέρουν τέτοια υλικά, θα απαγορεύεται η διέλευση από τον τουρκικό εναέριο χώρο, εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη.
Πόσο ευτυχισμένη χώρα θα ήταν η Ελλάδα εάν είχε έναν τόσο νομοταγή γείτονα με τον οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί στα πάντα, αντί για την καθημερινή αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και το συστηματικό bullying, το οποίο τιμωρείται μόνο υπό προϋποθέσεις στο «άναρχο» (υπό την έννοια της απουσίας αρχής υπεύθυνης για την επιβολή του δικαίου) διεθνές σύστημα…

DEFENCE-POINT