31.3.17

Η απέχθεια του Στουρνάρα (όπως και του Σημίτη) για την κοινωνία και τους Έλληνες


 Το αόρατο νήμα που ενώνει τον ιδρυτή της σχολής του πολιτικού κυνισμού με τα… ορφανά του, οδήγησε τον Γιάννη Στουρνάρα στην αγχώδη είσοδο στη δημόσια συζήτηση, μερικές μόλις ώρες μετά τη σοκαριστική επιστροφή του Κώστα Σημίτη στην τηλεόραση.
Ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας αποτελεί πολιτικό τέκνο του ανθρώπου ο οποίος αποκλήθηκε “αρχιερέας της διαπλοκής”. Βρέθηκε μάλιστα, στο ξεκίνημα της πολιτικής περιπέτειάς του, δίπλα στον Γιάννο Παπαντωνίου. Τον… γνωστό Γιάννο Παπαντωνίου. Και στη συνέχεια εξελίχτηκε στο πλησιέστερο προς τον Κώστα Σημίτη μοντέλο πολιτικού προϊόντος, που η διαπλοκή έμαθε να λατρεύει.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ζήλεψε τη “δόξα” του μέντορά του, και σε συνέχεια όσων απίστευτων είπε ο Κώστας Σημίτης, όπως για παράδειγμα περί της διαφθοράς ως “κοινωνικού φαινομένου”, μίλησε για “γενναιόδωρες” συντάξεις. Σε μια περίοδο κατά την οποία στο εξωτερικό υπάρχουν πρόθυμοι ακροατές τέτοιων απόψεων, για να ενισχύσουν το δικό τους αφήγημα περί ξεχαρβαλώματος του Ασφαλιστικού-Συνταξιοδοτικού στην Ελλάδα.
Όπως ο Κώστας Σημίτης, έτσι και ο Γιάννης Στουρνάρας εξαιρεί τον εαυτό του από το πρόβλημα. Απλώς το διαπιστώνει, το περιγράφει και… δείχνει όλους τους άλλους.
Φυσικά και υπάρχουν “γενναιόδωρες” συντάξεις. Σαν και αυτές που προβλέπονται, μεταξύ άλλων, για πρώην πρωθυπουργούς και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Μόνο που ο Γιάννης Στουρνάρας σφυρίζει αδιάφορα. Και απαιτεί να συντονιστούμε με τη δική του κακοφωνία.
Για ακόμη μια φορά, επιβεβαίωσε ότι, όπως ο Κώστας Σημίτης αλλά και τα υπόλοιπα “ορφανά” εκείνης της σκοτεινής περιόδου διαφθοράς και λεηλασίας του μέλλοντος του τόπου, αισθάνεται βαθιά απέχθεια για την κοινωνία και τους Έλληνες. Φυσικά, τα συναισθήματα είναι… αμοιβαία.
http://ysterografa.gr