26.2.17

Άμεση ένταξη των τριών νέων CH-47SD Chinook στην Αεροπορία Στρατού


Πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πει­ραιά η εκφόρτωση ακόμη τριών μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47SD Chinook, τα οποία αποτελούν τη δεύτερη παρτίδα από 10 συνολικά ελικόπτερα προερχόμενα από αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ, που προμηθεύεται η ΑΣ.

Τα ελικόπτερα παραδόθηκαν στην Ελ­λάδα, αφού υπέστησαν εργασίες μηδενι­σμού ωρών πτήσεως και γενική εργοστασια­κή συντήρηση, και προορίζονται για άμεση ένταξη στον στόλο της Αεροπορίας Στρατού. Επιπλέον θα διαθέτουν πλήρες σύστημα αυτοπροστασίας με διανομέα αναλώσιμων αντιμέτρων και δέκτη εγκλωβισμού RWR. 'Ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα τρία εξ αυτών, και σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), ενώ υπάρ­χει και η δυνατότητα προαίρεσης για πέντε επιπλέον, ώστε ο αριθμός των υπό παραχώ­ρηση ελικοπτέρων να φτάσει συνολικά τα δε­καπέντε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Chinook στην ΑΣ στα 30.

Διευκρινίζεται πάντως ότι τα πέντε επι­πλέον ελικόπτερα που θα ακολουθήσουν ενδεχομένως σε δεύτερη φάση δεν είναι σα­φές αν θα βρίσκονται στο επίπεδο των αρχι­κών δέκα ή θα αποτελέσουν «πηγή» ανταλ­λακτικών για τον στόλο των υπολοίπων Chinook... Υπενθυμίζεται ότι τα τρία πρώτα είχαν φτάσει στην Ελλάδα, στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένος Πειραιώς, στις 11 Νοεμβρίου 2016.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-24/02/2017)