19.2.17

Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου: «Δυνάμεις της Στρατιάς του Αιγαίου ασκούνται για κατάληψη κατοικημένων περιοχών» (βίντεο)

Efenpress

Καλύτερα να ασκηθούν για περισυλλογή νεκρών - τραυματιών και τακτική υποχώρηση...

______________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ 11ΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ 

του Πέτρου Αναστασίου
Σε προκλητικές ασκήσεις κατάληψης κατοικημένων περιοχών, τις οποίες μαλιστα ανακοίνωσε το ίδιο το Γενικό Επιτελείο προχώρησε η επίλεκτη 11η Ταξιαρχία Καταδρομών της Στρατιάς Αιγαίου.

Επί πέντε ημέρες από τις 30 Ιανουαρίου, επέτειο των Ιμίων μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, ολόκληρη η Ταξιαρχία ασκήθηκε σε αποβατικές ενέργειες κατ'αρχην και αν συνεχεία σε άσκηση με κεντρικό αντικείμενο «Αγώνα εντός Κατοικημένου Τόπου» στην έδρα της στο Denizli.
Η 11η Ταξιαρχία της Στρατιάς Αιγαίου με έδρα το Ντενιζλί/Denizli αναδιοργανώθηκε πρόσφατα από Μηχανοποιημένη σε Καταδρομών και έχει επανεξοπλιστεί με ειδικά συστήματα, ενώ έχει εμπλουτιστεί το ανθρώπινο δυναμικό της από δεκάδες έμπειρους υπαξιωματικούς από τον  πόλεμο κατά των Κούρδων.
Πρόσφατα δραστηριοποιήθηκε ένα τμήμα της στην Συρία και "μετράει" έναν νεκρό ήδη.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι μια τέτοια άσκηση που κανονικά θα έπρεπε να θεωρείται άσκηση ρουτίνας, ανακοινώθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Και μάλιστα ειδικά για την μονάδα αυτή της Στρατιάς του Αιγαίου που θεωρείται ότι θα ξεκινήσει την όποια αποβατική ενέργεια στα ελληνικά νησιά, δηλαδή θα περιλαμβάνεται στο "πρώτο κύμα" με αερομεταφορές και ταχείες διεκπεραιώσεις στην ελληνική ακτή.
Εκεί, είναι βέβαιο ότι θα εμπαλακούν σε μάχες εντός κατοικημένων περιοχών, όπου βρίσκονται τα αρχηγεία των ΑΣΔΕΝ ανά νησί και βέβαια τα διοικητικά κέντρα.
Απέναντί της είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρει τμήματα της ελληνικής Δύναμης "Δ" και των αμφίβιων καταδρομέων που είναι ήδη αναπτυγμένοι στα νησιά. 
pronews