3.1.17

Ομάδα κουκουλοφόρων ξυλοκόπησε Τούρκο σχεδιαστή μόδας επειδή γιόρτασε την Πρωτοχρονιά (φωτό, βίντεο)


ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ

Της Χριστίνας Φλάσκου
Σε μια απόλυτα ισλαμιστική, χωρίς διάθεση ανοχής στους διαφωνούντες, μετατρέπει ολόενα και περισσότερο ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τουρκία, επιδιώκοντας παράλληλα να καταστεί ως ο απόλυτος κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής της χώρας.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έκρηξης της βιαιότητας αυτής είναι ο ξυλοδαρμός ενός σχεδιαστεί μόδας, του Μπαρμπαρός Σανσάλ, που βρισκόταν στα Κατεχόμενα  και ανήρτησε στα social media ότι επρόκειτο να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά. 
 
Παράλληλα, παραδέχτηκε την πολιτική καταπίεσης καθώς, στα Κατεχόμενα δεν επρόκειτο να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου και έτσι επέλεξε να μεταβεί στην  ελεύθερη Κύπρο και συγκεκριμένα τη Λευκωσία για να πιεί και να γιορτάσει. 
 
Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος με μήνυμά του είπε ότι «αυτή την ώρα είμαι στην βόρεια Κύπρο και ο νέος χρόνος έχει μπει λόγω της καταπίεσης που υπήρξε. Στην Κυπριακή Δημοκρατία θα μπει ο νέος χρόνος σε μια ώρα. Σε λίγο θα πάω στη Λευκωσία και θα γιορτάσω κι εκεί. Εσείς συνεχίστε να γιορτάζετε μέσα σε τόση βρωμιά, ντροπή και αθλιότητα. Πνίξου στο σκ@@ά σου Τουρκία».
 
Αυτή τη δήλωση την «πλήρωσε» με άγριο ξυλοδαρμό, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, μετά την απέλασή του από τα Κατεχόμενα και ενώ ακόμη δεν είχε κατέβει καλά καλά από τη σκάλα του αεροπλάνου. 
 
Παράλληλα, γίνεται λόγος ότι δέχθηκε επίθεση ακόμη και μέσα στο αεροπλάνο.  Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το πως κατάφερε και με την ανοχή ποιου, ο όχλος να φτάσει ως την πίστα του αεροδρομίου για να επιτεθεί στον Τούρκο σχεδιαστή.
 
Εκτός, όμως, από τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από το εξαγριωμένο πλήθος, άλλη μια έκπληξη τον περίμενε καθώς οι τουρκικές αστυνομικές Αρχές τον συνέλαβαν.
 
Ότι ο φανατισμός, όμως, αυτός έχει βαθύτερες ρίζες και υποδαυλίζεται ακόμη και από την πολιτική Ερντογάν, φαίνεται και από την  ανάρτηση του δημάρχου της Άγκυρας Ιμπραΐμ Μελίχ Γκοκτσέκ και προσωπικού φίλου του προέδρου. Του ανθρώπου που είχε ζητήσει να γίνουν τουρκικά 18 ελληνικά νησιά και που  ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter video από την επίθεση που δέχτηκε ο Σανσάλ καθώς και μια φωτογραφία του με το πρόσωπο ματωμένο, καλώντας τον να μην προκαλεί τον τουρκικό λαό! Και (φυσικά) επιδοκίμασε ουσιαστικά τον ξυλοδαρμό ενός ανθρώπου που διαφώνησε με το καθεστώς.
 
"Το τουρκικό έθνος είναι ένα αξιοπρεπές έθνος και αποδοκιμάζει τις άγριες επιθέσεις. Αλλά δεν έπρεπε να τους εκνευρίσεις" έγραψε και ανέβασε τη φωτογραφία του ματωμένου Σανσάλ, ενώ αργότερα έκανε και νέα ανάρτηση όπου έγραψε: "Το τουρκικό έθνος αντέδρασε όταν κατέβηκε ( ο Σανσάλ) από το αεροπλάνο. Μην προκαλείς τον κόσμο Μπαρμπαρός!".
 
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια «στροφή» 180 μοιρών,  έχει καταφέρει να αλλάξει τη δυτικού τύπου Τουρκία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ σε μια χώρα όπου ολοένα και αυξάνεται ο ισλαμιστικός φανατισμός με εξάρσεις της βίας κατά των προτύπων της Δύσης.   
Ο Τούρκος δημοσιογράφος, μάλιστα, Μπουράκ Μπεκντίλ (Burak Bekdil), με άρθρο του στο Ινστιτούτο Gatestone, κάνει λόγο  ότι  «ο Ερντογάν δημιουργεί προσωπικό ισλαμιστικό στρατό ου θα έχει ως κέντρα του τα τζαμιά της χώρας και θα αποτελείται από ισλαμιστές νεολαίους».
Έκρουσε δε τον κώδωνα για «μια παράνοια που ωθεί τον Ερντογάν και τους άνδρες του στην άβυσσο του παραλογισμού και του εμφυλίου πολέμου»
Προσωπικό ισλαμιστικό στρατό δημιουργεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα έχει ως κέντρα του τα τζαμιά της χώρας και θα αποτελείται από ισλαμιστές νεολαίους.
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μέρες υπήρχε ένα πανό στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και συντηρητικές εφημερίδες είχαν αντίστοιχα πρωτοσέλιδα, που καλούσαν τους Τούρκους να μην γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά γιατί δεν αρμόζει στους Μουσουλμάνους.
 
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί και η εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «απαγόρευση οποιασδήποτε χριστουγεννιάτικης γιορτής ή χριστουγεννιάτικου εθίμου που περιλαμβάνει ακόμη και τα κάλαντα εντός των σχολικών τάξεων», που είχε αποσταλεί με e-mail στο διευθυντή του γερμανικού τμήματος του Λυκείου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο DPA.
 
Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του φαναστισμού που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη γείτονα χώρα είναι και ο γάμος του ποδοσφαιριστή της Οσμανλισπόρ, Αϊκούτ Ντεμίρ, που είναι γνωστός  για την αφοσίωσή του στην... «βαθιά» Τουρκία.
 
Πιο συγκεκριμένα, επέλεξε να τελέσει το σκληροπυρηνικό του γάμο αφού εισήλθε στην αίθουσα της τελετής συνοδεία οθωμανικών πολεμικών εμβατηρίων από μπάντα γενιτσάρων, με απουσία της νύφης και οποιασδήποτε άλλης γυναικείας ύπαρξης. 
 
Διευκρινίζεται δε ότι στους τοίχους της αίθουσας υπήρχαν η τουρκική σημαία, ένα οθωμανικό λάβαρο -σε χρώμα πράσινο, του Ισλάμ- με τρεις ημισελήνους.
 
Επίσης, υπήρχε κι ένα μαύρο λάβαρο -μεταξύ άλλων και του Ισλάμ- που έγραφε την αραβική επιγραφή «ένας είναι ο Θεός και προφήτης του ο Μωάμεθ».
 
Σε μια χώρα όπου παρατηρείται άνοδος του ισλαμιστικού φανατισμού είναι αναμενόμενο να λαμβάνουν χώρα όπως αυτό στο κλαμπ Reina