28.1.17

Με διάταγμα ο Ν.Τραμπ έβαλε τέλος στην είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ: «Εξαιρούνται οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας»!


Ο ΝΕΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΞΕΩΝ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Eκπλήσσει ευχάριστα τους πάντες ο νεός Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ καθώς τηρεί στο ακέραιο όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις (πρωτοφανές για δυτικό πολιτικό) και πριν λίγες ώρες υπέγραψε διάταγμα με το οποίο προσωρινά αναστέλλεται η είσοδος προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες με μόνη εξαίρεση τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας!
 
Η αναστολή αφορά το ομοσπονδιακό πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων για τη μετεγκατάσταση θυμάτων ένοπλων συρράξεων που είχε δημιουργηθεί με νόμο που ενέκρινε το Κογκρέσο το 1980 και επέτρεψε σε περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους να πάνε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το ινστιτούτο μελετών Pew.
 
Το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ έχει την ονομασία «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις ΗΠΑ» και προβλέπει την πλήρη αναστολή για τέσσερις μήνες του προγράμματος, καθώς και το πάγωμα για τουλάχιστον τρεις μήνες της εισδοχής στις ΗΠΑ οποιουδήποτε πολίτη επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.
 
Στη Συρία θα υπάρχει εξαίρεση μόνο για τους Χριστιανούς (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Ορθόδοξοι)
 
«Θέτω σε εφαρμογή νέα μέτρα ελέγχου για να μείνουν εκτός των ΗΠΑ οι ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες. Δεν τους θέλουμε εδώ», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής στο Πεντάγωνο για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Αμυνας, Τζέιμς Μάτις. «Θέλουμε να υποδεχόμαστε στη χώρα μας μόνον όσους θα την υποστηρίξουν και αγαπούν βαθιά τον λαό μας»
 
Το 2015 οι αμερικανικές αρχές μετεγκατέστησαν στο έδαφός τους το 64% του συνόλου των προσφύγων που πρότεινε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε κάθε κυβέρνηση. Το οικονομικό έτος 2016 οι ΗΠΑ, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, υποδέχθηκαν 84.994 πρόσφυγες όλων των εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων 10.000 και πλέον Σύρων.
 
Το σύστημα διαλογής προσφύγων ήταν αρκετά αυστηρό καθώς πράκτορες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας πήγαιναν τακτικά στη Μέση Ανατολή κι έπαιρναν συνεντεύξεις από τους υποψήφιους προς μετεγκατάσταση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε εξονυχιστικούς ελέγχους και η διαδικασία υποδοχής ενός πρόσφυγα μπορούσε να διαρκέσει 18-24 μήνες.
 
Το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων είχε παγώσει στο παρελθόν για μία ακόμα φορά για τρεις μήνες,αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
pronews