22.1.17

Τουρκία: Σιγά μην τέλειωσαν… νέες συλλήψεις στρατ/κών


Δεν έχουν τέλος τα βάσανα – και τα βασανιστήρια αν τύχει και τους πιάσουν… – για τους Τούρκους στρατιωτικούς, καθώς η κυβέρνηση όλων των Τούρκων» υπό την πεφωτισμένη ηγεσία του πολυχρονεμένου – σε λίγο με τις συνταγματικές αλλαγές – σουλτάνου, συνεχίζει τις εκδόσεις ενταλμάτων για νέες συλλήψεις…
Το φοβερό και τρομερό στοιχείο – έγκλημα που εντόπισαν, είναι η χρήση της εφαρμογής «Bylock», καθώς αυτή συνήθιζαν να χρησιμοποιούν οι «συνωμότες» της «τρομοκρατικής οργάνωσης» του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. Πόσοι τόλμησαν να την κατεβάσουν από το διαδίκτυο…

Τι είναι αυτή η εφαρμογή; Ένα πρόγραμμα για κρυπτογραφημένη επικοινωνία, να ανταλλάσεις μηνύματα και να συζητάς την εποχή του «μεγάλου αδελφού», καθιστώντας κάπως πιο δύσκολο και περίπλοκο να σε παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι… και φαίνεται πως έχει πολλούς η Τουρκία.
Τα νέα εντάλματα αφορούν 180 στρατιωτικούς, μόνο που κατάφεραν να συλλάβουν μόλις 12. Οι υπόλοιποι, ή τουλάχιστον πολλοί από αυτούς, έχουν κάνει τα πάντα να την κοπανήσουν από την Τουρκία, αφού δεν χωρά αμφιβολία για το τι τους περιμένει έτσι και πέσουν στα χέρια του ισλαμιστικού ασκεριού του Ερντογάν.
Συνολικά, από τα 243 άτομα που κατηγορούνται για τη χρήση της εφαρμογής, την οποία -παρεμπιπτόντως- την «έσπασαν» οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, εν συνόλω έχουν κατορθώσει να συλλάβουν τους 95, παρότι ψάχνουν σε 48 τουρκικές περιφέρειες… Κάτι είναι κι αυτό… για τους ισλαμιστές.
defence-point