22.1.17

Τουρκία: «Ομορφιές» στο Κοινοβούλιο από βουλευτή του AKP

Ο βουλευτής του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος AKP, Αχμέτ Χαμντί Τζαμλί, «συνελήφθη» να μεταδίδει ζωντανά μέσω Twitter τη συζήτηση στο τουρκικό Κοινοβούλιο χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, έχοντας δημιουργήσει ψεύτικο λογαριασμό με γυναικείο όνομα, το «Γελίζ Αντελέι» (@yelizadeley)!
Η μετάδοση ήταν ύποπτη εξ υπαρχής, αφού πρόσωπο με τέτοιο όνομα δεν υπήρχε στην αίθουσα και όλοι αντιλαμβάνονταν ότι κάποιος ή κάποια, είχε εμπλακεί για τους δικούς του λόγους και τα κίνητρα σε αυτή τη δραστηριότητα.

Έλα όμως που «έσπασε ο διάβολος το ποδάρι του» και ενεργοποιήθηκε κατά λάθος η μπροστινή κάμερα του κινητού (“selfie mode”) και αντί να δείχνει – για να εκθέσει – τους βουλευτές που μιλούσαν, κυρίως τους «κακούς» αντιπολιτευόμενους, φάνηκαν σε ζωντανή μετάδοση κάτι μουστάκες… να, μαζί με μια δραματικά ακαλαίσθητη γραβάτα (χειρότερη και από κάτι σακάκια του Ερντογάν που τα φορούσαν στην Αθήνα τη δεκαετία του 1980), με αποτέλεσμα να καρφωθεί μόνος του!

Όσα ακολούθησαν είχαν πλάκα! Από τη μία προκλήθηκε ένταση μεταξύ των βουλευτών του AKP και του αντιπολιτευόμενου CHP, όμως καλά που δεν έπαιξαν και ξύλο, όταν βουλευτές του δεύτερου, Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, άρχισαν να τον αποκαλούν με το γυναικείο όνομα που είχε επιλέξει για να δημιουργήσει τον ψεύτικο λογαριασμό στο Twiter, «Γιελίζ»! Λίγο αργότερα, ο πολλά βαρύς ισλαμιστής βουλευτής, απενεργοποιούσε τον λογαριασμό…

defence-point