22.12.16

Τζιχαντιστές ποδοπατούν την τουρκική σημαία - Δείτε το πρώτο βίντεο από τα κυριευμένα τουρκικά Leopard-2A4 στην αλ-Μπαμπ


ΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ 29 ΑΜΑΧΟΥΣ 

Βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ISIS από τα καταληφθέντα τουρκικά άρματα μάχης Leopard 2A4 τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της από ενέδρα σε σημείο που είχαν συγκεντρωθεί τουρκικές δυνάμεις.
Η τουρκική Αεροπορία σε αντίποινα προχώρησε σήμερα σε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην αλ-Μπαπμ από όπου  όμως σκοτώθηκαν τουλάχιστον 29 άμαχοι, ανάμεσα τους και οχτώ παιδιά.

«Εικοσιεννέα άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους οχτώ παιδιά, κατά την διεξαγωγή αεροπορικών βομβαρδισμών της τουρκικής Αεροπορίας  ενάντια στην αλ Μπαμπ», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Oι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που εξαπέλυσαν περίπου πριν από τέσσερις μήνες για να απωθήσουν τους τζιχαντιστές της ISIS και τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG από την περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων στη βόρεια Συρία, διεξάγουν τακτικά αεροπορικές επιδρομές για την στήριξη των χερσαίων τους επιχειρήσεων. Η Άγκυρα διαβεβαιώνει ότι κάνει τα πάντα για να αποφύγει απώλειες άμαχου πληθυσμού.
Η αλ Μπαμπ βρίσκεται 30χλμ από την τουρκοσυριακή μεθόριο και αποτελεί στρατηγικό στόχο στην επιχειρήση των τουρκικών δυνάμεων.
Οι τουρκικές δυνάμεις και αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία υποστηρίζουν ότι έχουν περικυκλώσει την πόλη από βορρά, δύση και ανατολή, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν, που τόνισε ότι μαίνονται «βίαιες συγκρούσεις» στο βόρειο μέτωπο.
Την Τετάρτη 14 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην πόλη, με τους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν τρεις βομβιστικές επιθέσεις με αυτοκίνητα-παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, από την έναρξη της επιχείρησης στις 24 Αυγούστου συνολικά 35 τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, ενώ 1.005 τζιχαντιστές του ΙΚ και 299 μαχητές του YPG έχουν εξουδετερωθεί στη διάρκεια της ίδιας περιόδου.
https://pbs.twimg.com/media/C0ShpAUUcAAGRUb.jpg:large
pronews