9.12.16

Μπαράζ βολών από τουρκικά Leopard-2A4 στην συριακή πόλη αλ Μπαμπ κατά Σύρων


ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β'ΠΠ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΧΕΣ 

Βίντεο με μπαράζ βολών από τουρκικά άρματα μάχης Leopard-2A4 τα οποία μετέφερε ο τουρκικός Στρατός από την Ανατολική Θράκη, στα συρικά σύνορα και εν συνεχεία τα προώθησε στο εσωτερικό του συριακού εδάφους, ήρθε πριν λίγο στην δημοσιότητα.

Οι βολές γίνονται κατά θέσης του συριακού Στρατού ή κατά θέσης που κατείχε ο συριακός Στρατός και καταλήφθηκε από το ISIS.
Είναι η πρώτη φορά που άρματα μάχης Leopard, όχι μόνο του τουρκικού Στρατού, αλλά και γενικότερα, εμπλέκονται σε μάχες, αφού μέχρι στιγμής κανένας Στρατός από αυτούς στους οποίους υπηρετούν δεν έχει εμπλέξει σε πολεμικές επιχειρησεις ούτε την έκδοση "-1" και πολύ περισσότερο την "-2" των Leopard.
Βασικά είναι η πρώτη φορά που μετά τον Β' ΠΠ γερμανικό άρμα μάχης εμπλέκεται σε μάχες!
Να σημειώσουμε ότι και οι δύο εκδόσεις βρίσκονται σε υπηρεσία τόσο στον τουρκικό όσο και στον Ελληνικό Στρατό.
Πιο συγκεκριμένα  ο ΕΣ διαθέτει 183 Leopard 2A4, ενώ ο τουρκικός διαθέτει συνολικά 335 Leopard 2A4 εκ των οποίων 298 προέρχονται από την πρώτη παρτίδα και 56 από την δεύτερη από τα γερμανικά αποθέματα.
Είναι μια καλή ευκαιρία να φανούν σε πραγματικό πεδίο μάχης οι επιχερησιακές δυνατότητες του άρματος. Μία ίλη LEO2A4, βρίσκεται στα περίχωρα της αλ Μπαμπ,, ενώ άλλη μία βρίσκεται βορειότερα. 
Οι βολές από το πυροβόλο των 120 χλστ. εντυπωσιάζουν με την καταστροφικότητά τους.
Η αλ Μπαμπ είναι το διακύβευμα της τουρκικής εισβολής στην βορειοδυτική Συρία η οποία κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά διεκδικείται και από τον συριακό Στρατ, τουρκικού στρατού και ΄τους Κούρδους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).
Οι Τούρκοι και οι Σύροι μισθοφόροι τους, ένοπλες ομάδες που δηλώνουν Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) πλησιάζουν από τα βόρεια και το Σάββατο κατέλαβαν ακόμα τρία χωριά στα περίχωρα της Αλ Μπαμπ.
 
Και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πήραν δύο χωριά από το Ισλαμικό Κράτος στα δυτικά περίχωρα της Αλ Μπαμπ.
 
Οι κυβερνητικές δυνάμεις πλησιάζουν στην Αλ Μπαμπ από τα νοτιοδυτικά, πήραν τέσσερα χωριά από το Ισλαμικό Κράτος, και πλέον απέχουν μόλις 8 χλμ από την πόλη.
πηγη:pronews