9.12.16

Τα ισλαμικά κτήνη του ISIS σε τι διαφέρουν ..."πολιτισμικά" από τους λαθρομετανάστες;


NYT: Συγκλονιστικές μαρτυρίες κοριτσιών για βιασμούς και ερωτική δουλεία από τους μαχητές του ISIS (φωτό)


Κλειδωμένη μέσα σε ένα δωμάτιο, με μόνα έπιπλα ένα κρεβάτι, η 16χρονη έχει μάθει να φοβάται το ηλιοβασίλεμα, γιατί το σούρουπο αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον επόμενο βιασμό της.
Καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους που ήταν αιχμάλωτη του Ισλαμικού Κράτους, πέρασε τις μέρες της με το φόβο της μυρωδιάς της αναπνοής του μαχητή των ISIS, τους αηδιαστικούς του θορύβους και τον πόνο που της προκαλούσε.
Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο όμως, βασανιζόταν από τη σκέψη ότι θα μπορούσε να μείνει έγκυος με το παιδί του βιαστή της, αναφέρει η nytimes.
Ήταν το μόνο πράγμα ωστόσο για το οποίο δεν χρειαζόταν να ανησυχεί.
Λίγο μετά την εξαγορά της, ο μαχητής έφερε στην έφηβη ένα στρογγυλό κουτί με χάπια.
«Κάθε μέρα, έπρεπε να καταπίνω ένα μπροστά του. Μου έδινε ένα κουτί τον μήνα και ο ίδιος το αντικαθιστούσε όταν τελείωνε», αναφέρει το κορίτσι.
«Όταν με πούλησαν σε κάποιον άλλο άνδρα, το κουτί με τα χάπια ήρθε μαζί μου», εξηγεί η 16χρονη, που μόνο μετά από μήνες έμαθε ότι της χορηγούσαν αντισυλληπτικά χάπια.

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μοντέρνα λύση σε ένα μεσαιωνικό «έθιμο».
Σύμφωνα με έναν ισλαμικό νόμο που επικαλείται το ISIS, ένας άνδρας πρέπει να εξασφαλίσει ότι η γυναίκα που υποδουλώνει δε θα μείνει έγκυος, πριν προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί της.
Η ερωτική δουλεία που επέβαλε ο ISIS ξεκίνησε σχεδόν πριν από δύο χρόνια.
Ο έλεγχος των γεννήσεων στα θύματα τους με την αντισύλληψη, καθιερώθηκε ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την κακοποίηση αμείωτη, ενώ οι γυναίκες χρησιμοποιούνταν για τις ερωτικές ορέξεις διαφορετικών ανδρών.

Πώς το ISIS επιβάλλει την αντισύλληψη για να μη ξεμείνει από σκλάβες του σεξ

Περισσότερες από τριάντα αιχμάλωτες γυναίκες που ανήκαν στην θρησκευτική κοινότητα Yazid δραπέτευσαν πρόσφατα από το Ισλαμικό Κράτος.
Περιέγραψαν τις πολυάριθμες μεθόδους που οι μαχητές χρησιμοποιούσαν για την αποφυγή μιας εγκυμοσύνης, είτε με χάπια αντισύλληψης είτε με ενέσεις και μερικές φορές και με τα δύο.

sxslis4

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, μια γυναίκα αναγκάστηκε να υποβληθεί σε άμβλωση, προκειμένου να είναι διαθέσιμη για έρωτα.
Κάποιες από τις γυναίκες περιέγραφαν πώς γνώριζαν ότι επρόκειτο να πωληθούν όταν τις πήγαιναν στο νοσοκομείο για δείγμα ούρων ώστε να ελεγχθούν για την ορμόνη hCG, η παρουσία της οποίας φανερώνει την εγκυμοσύνη.
Περίμεναν τα αποτελέσματά με ανησυχία, καθώς ένα θετικό τεστ θα σήμαινε ότι κυοφορούσαν το παιδί των βιαστών τους ενώ ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα επέτρεπε στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να συνεχίσουν το βιασμό τους.
Από τα περισσότερα από 700 θύματα βιασμού που αναζήτησαν μέχρι σήμερα θεραπεία σε μια κλινική των Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο Ιράκ, μόλις το 5% έμεινε έγκυος κατά τη διάρκεια της σκλαβιάς τους, σύμφωνα με τον Δρ Nagham Nawzat, το γυναικολόγο που διενήργησε τις εξετάσεις.
Η 16χρονη που κρατούνταν αιχμάλωτη πουλήθηκε συνολικά επτά φορές. Όταν οι υποψήφιοι αγοραστές ρώτησαν γι 'αυτήν, άκουσε να τους δίνουν διαβεβαιώσεις ότι δεν ήταν έγκυος, δείχνοντας τους το κουτί με τα χάπια ως απόδειξη.
Αυτό δεν ήταν αρκετό για τον τρίτο άνθρωπο που την αγόρασε. Ήθελε να μάθει την ημερομηνία της τελευταίας της περιόδου και νομίζοντας ότι είχε καθυστέρηση την ανάγκασε να πάρει το χάπι της επόμενης ημέρας, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει.
Ακόμα και τότε, ωστόσο φάνηκε δυσαρεστημένος. Τελικά πήγε στο δωμάτιό της, έκλεισε την πόρτα και τη διέταξε να βγάλει το παντελόνι της.
Η κοπέλα φοβήθηκε ότι θα τη βίαζε ωστόσο ο άνδρας έβγαλε μία σύριγγα και της έκανε ένεση στο πάνω μέρος του μηρού της με ένα ενέσιμο αντισυλληπτικό.
Αμέσως μετά τη βίασε.
Εξασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα

sxslis3

Χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια της μειονότητα Yazid παραμένουν αιχμάλωτες του ισλαμικού κράτους, απ' όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πατρίδα τους στο όρος Sinjar στις 3 Αυγούστου του 2014.
Στους μήνες που μεσολάβησαν από τότε, εκατοντάδες κατάφεραν να ξεφύγουν και ζουν τώρα σε σκηνές στις πεδιάδες του βουνού, μακριά από τα σπίτια τους.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει δηλώσει ότι είναι νόμιμο για έναν άνδρα να βιάζει τις γυναίκες που υποδουλώνει.