26.12.16

Συντριβή αεροπλάνου στη Ρωσία: Το διαβατήριο του έσωσε τη ζωή! "Ήμουν στη λίστα νεκρών"


 Εθνικό πένθος στη Ρωσία μετά την αεροπορική τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα
- Εξετάζονται όλα τα πιθανά αίτια για τη συντριβή του αεροπλάνου
- Οι σοροί των περισσότερων από τα 92 θύματα βρίσκονται πιθανότατα στην άτρακτο του αεροπλάνου
- Γλίτωσε ο τραγουδιστής Roman Valutov που του απαγόρευσαν να επιβιβαστεί τελευταία στιγμή

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ρωσία μετά τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες μεταξύ των 92 επιβαινόντων. Ανάμεσά τους μέλη της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που ταξίδευαν για να περάσουν την Πρωτοχρονιά με Ρώσους στρατιώτες στη Συρία.

Από τύχη γλίτωσε ο 29χρονος τραγουδιστής της Χορωδίας τους Κόκκινου Στρατού Roman Valutov που του απαγόρευσαν την επιβίβαση στο μοιραίο αεροπλάνο επειδή είχε λήξει το διαβατήριό του. Δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγωδία που συνέβη όταν γύρισε σπίτι του.
Ο τραγουδιστής κηρύχθηκε νεκρός επειδή το όνομά του βρισκόταν στη λίστα των επιβατών της μοιραίας πτήσης που συνετρίβη δύο λεπτά μετά την απογείωσή της από τη νότια πόλη Adler τα ξημερώματα. Το στρατιωτικό αεροπλάνο μετέφερε στρατιώτες, δημοσιογράφους και 64 μέλη του φημισμένου μουσικού συνόλου Alexandrov που θα έπαιζαν για τα ρωσικά στρατεύματα στη Συρία κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

"Με σταμάτησαν και μου είπαν "αστειεύεσαι;" Το διαβατήριό σου έληξε τον Ιούλιο. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Μου είπε να περιμένω. Στάθηκα εκεί ανησυχώντας αν θα μου επιτρέψουν να πετάξω. Λίγα λεπτά αργότερα μου είπαν "δεν πας πουθενά". Ήμουν νευρικός για το λάθος με το διαβατήριο αλλά πήγα σπίτι. Ήμουν εκεί στις 3.30 τα ξημερώματα και λίγο αργότερα άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο και να με ρωτάνε αν είμαι ζωντανός. Κοίταξα και είδα το όνομά μου στη λίστα των νεκρών. Έκλαιγα. Οι φίλοι και οι συγγενείς μου είχαν σοκαριστεί".
Η τελευταία φωτογραφία του Tu-154 πριν συντριβεί στη Μαύρη Θάλασσα (Evgeny Tolstov)Η τελευταία φωτογραφία του Tu-154 πριν συντριβεί στη Μαύρη Θάλασσα (Evgeny Tolstov)
Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους φέρεται πάντως να ήταν ιδιαίτερα έμπειρος. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ συμμετείχε μάλιστα και πάλι στο πλήρωμα αεροπλάνου που κατάφερε να προσγειωθεί παρότι βρέθηκε για ώρα εκτός ελέγχου το 2011.
Τα συλλυπητήριά τους, στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και σε ολόκληρη την Ρωσία, έστειλε και ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οι σοροί των περισσότερων θυμάτων του αεροσκάφους Tu-154, του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που συνετρίβη κοντά στο θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα νωρίτερα σήμερα, πιθανόν βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου του αεροπλάνου, είπε στο Ria Novosti πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
"Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σοροί των θυμάτων της συντριβής του Tu-154 το πιθανότερο βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου σε ένα βάθος περίπου 60 μέτρων" σύμφωνα με την πηγή αυτή.
Συλλυπητήρια Ερντογάν στον Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σήμερα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης την συριακή κρίση, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.
Ο πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, που βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Ρωσία, συμμετείχε επίσης στη συνομιλία, προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του σχετικά με την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους TU-154 κοντά στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία.

newsit