12.12.16

Ο σκληρός Πεζοναύτης Τζον Κέλι θα είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας που θα «σφραγίσει» τα σύνορα των ΗΠΑ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένας ακόμα πρώην Πεζοναύτης μπαίνει στην κυβέρνηση Ν.Τραμπ μετά τον Τ.Ματίς που αναλαβμάνει το αμερικανικό ΥΠΑΜ, είναι ο Τζον Φράνσις Κέλλι πρώην στρατηγός Αμερικανών Πεζοναυτών και πρώην διοικητής της United States Southern Command (USSOUTHCOM) που αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που θα υπηρετήσουν στην κυβέρνηση Τραμπ, σε τρεις.
 
Ο Kelly υπηρέτησε ως ο διοικητής της πολυεθνικής δύναμης στο Ιράκ από τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι το 2009 και σαν διοικητής των Πεζοναυτών σε εφεδρεία και των Πεζοναυτών του Βορά τον Οκτώβριο του 2009.
 
Ο Kelly διαδέχθηκε τον στρατηγό Douglas M. Fraser σαν διοικητής της USSOUTHCOM στις 19 Νοεμβρίου του 2012, όπου και τον διαδέχθηκε ο Ναύαρχος Kurt W. Tidd στις 14, Ιανοαρίου του 2016.
 
Ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ επέλεξε τον πρώην στρατηγό ως το νέο επικεφαλής του αμερικανικού ΥΠΕΣ (United States Secretary of Homeland Security)
 
Όπως ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, ο στρατηγός εν αποστρατεία Τζον Κέλι, 66 ετών, θα είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
 
Πρόκειται για το υπουργείο που έχει επιφορτιστεί με το θέμα της μετανάστευσης, όπως διευκρινίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. 
 
«O στρατηγός Τζον Κέλι, ο οποίος αγωνίστηκε επί πολλά χρόνια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εντός των συνόρων μας, είναι η ιδανική επιλογή για το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας», δήλωσε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
 
Ως υπουργός, ο Κέλι θα ευθύνεται για την ασφάλεια συνόρων εναντίον παράνομων μεταναστών, την προστασία του προέδρου, θα διαχειρίζεται φυσικές καταστροφές και θα συντονίζει τις υπηρεσίες πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας. Προτού αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ήταν επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης, υπεύθυνος για τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και σχέσεις με τη Λατινική Αμερική και τις χώρες της Καραϊβικής.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της αμερικανικής στρατιωτικής φυλακής στον Κόλπο του Γκουαντάναμο της Κούβας. 
 
O Κέλι είναι ο τρίτος στρατηγός εν αποστρατεία που έχει διορίσει ο Τραμπ σε υψηλό αξίωμα. Πέρυσι είχε δηλώσει στο Κογκρέσο ότι η έλλειψη ασφάλειας στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού αποτελούσε απειλή για την Ουάσινγκτον.
 
Σημειώνεται ότι τον mad dog T.Mattis πρώην στρατηγό των Πεζοναυτών και φανατικό αντιισλαμιστή που πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του για να τους κυνηγάει έχει ως το νέο Αμερικανό ΥΠΑΜ ο Ν.Τραμπ στην κυβέρνησή του που θα αναλάβει την ηγεσία των ΗΠΑ από τις 20 Ιανουαρίου του 2017.
 
Είναι σαφές ότι ανοίγουν πλέον πολλά περιθώρια για ευρεία συνεργασία με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για κοινό αγώνα εναντίον τους. 
 
«Θα διορίσουμε τον Τζέιμς Μάττις υπουργό Άμυνας. Είναι ότι πιο πλησιέστερο στον στρατηγό Πάτον» είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σινσινάτι γνωρίζοντας την αποθέωση από το πλήθος που τον παρακολουθούσε.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ο ίδιος ότι ο νέος υπουργός Άμυνας θα είναι ο «Mad Dog» Τζέιμς Μάτις, πρώην στρατηγός των πεζοναυτών.