24.11.16

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ανοιχτά οι Τούρκοι με “πλημμύρα μεταναστών”! Τι είπε ο Γιλντιρίμ


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε σήμερα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι χωρίς την βοήθεια της Άγκυρας η Ευρώπη μπορεί να «πλημμυρίσει» με κύματα μεταναστών, σημειώνοντας πως η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επιβλαβής για την Γηραιά Ήπειρο από ό,τι στην Τουρκία.

«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς.
«Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη», πρόσθεσε.
Νωρίτερα σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του παγώματος των συνομιλιών με την Τουρκία λόγω της «δυσανάλογης» αντίδρασης της τουρκικής κυβέρνησης στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-militaire
Μήπως θα πρέπει τα σκάφη με τους λάθρο να εμποδίζονται να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα, ωστε να αναγκάζονται να επιστρέφουν πίσω στη Τουρκία ή αν τα  βυθίζουν μόνοι τους να γίνεται η διάσωση από τους Τούρκους -αφού δεν θα έχουν μπει στα Ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά θα ευρίσκονται στα τουρκικά; Κάποιο κόλπο πρέπει να σκεφτούμε -σαν απόγονοι του Οδυσσέα.
ΑΛΕΞ ( Α. Αλεξανδρής)