24.11.16

Αιγυπτιακά μαχητικά προσγειώθηκαν στην Χάμα - Ανοικτή πολεμική εμπλοκή της Αιγύπτου στη Συρία


ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛ-ΣΙΣΙ

Σε μια εξέλιξη που πρόκειται να ανατρέψει δραματικά τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, αιγυπτιακά μαχητικά προσγειώθηκαν για πρώτη φορά σε αεροπορική βάση στη Χάμα αυτή την αυτή την εβδομάδα.
Αυτό αναφέρει η εφημερίδα του Λιβάνου  As-Safir.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα αιγυπτιακά μαχητικά πρόκειται να πάρουν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της ISIS ενώ παράλληλα θα προσφέρουν βοήθεια υποστήριξης και στην συριακή Αεροπορία, πιθανότατα με ανταλλακτικά για τα μαχητικά της Συρίας.
Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από την πρώην ΕΣΣΔ και η Αίγυπτος διαθέτει τεράστιες ποσότητες ανταλλακτικών τέτοιων αεροσκαφών καθώς στο παρελθόν ήταν ένα από τους μεγαλύτερους χρήστες σοβιετικών μαχητικών.

Εάν ισχύει η πληροφορία τότε έχουμε να κάνουμε με την πιο σημαντική εξέλιξη μετά την ρωσική αποστολή αεροσκαφών στη Συρία. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια θεαματική κίνηση του Αιγύπτιου προέδρου Αλ-Σίσι ο οποίος συντάσσεται ανοικτά πλέον κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας και σε πλήρη συνεργασία με την Μόσχα και την ρωσική Αεροπορία η οποία βρίσκεται ήδη εκεί.
Άλλες πληροφορίες  αναφέρουν ότι η Αίγυπτος έχει αποστείλει 18 πιλότους ελικοπτέρων στην αεροπορική βάση της Χάμα για την προκειμένου να μετάσχουν στις αεροπορικές επιχειρήσεις πετώντας μεταφορικά εξοπλισμένα και επιθετικά ελικόπτερα εναντίον στόχων τρομοκρατών.