6.10.16

Έτοιμος για την τελική μάχη στο Χαλέπι ο συριακός Στρατός: «Παραδοθείτε ή εγκαταλείψατε» το τελεσίγραφο στον ISIS (βίντεο)


ΑΠΟΚΟΠΗΚΕ Ο ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ - ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ

Έτοιμος για την τελική μάχη στο Χαλέπι και την ανακατάληψη της πόλης από τον ISIS είναι ο Συριακός Στρατός με τα ρωσικά βομβαρδιστικά να ζεσταίνουν επίσης τις μηχανές προκειμένου να συνδράμουν με στοχευμένα χτυπήματα από αέρος.
 
Πρίν από λίγη ώρα οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ κάλεσαν όσους βρίσκονται στην πόλη ή να παραδοθούν ή να την εγκαταλείψουν, προειδοποιώντας πώς όποιος παραμείνει θα βρεθεί αντιμέτωπος με την «αναπόφευκτη μοίρα του», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Συριακός Στρατός έχει αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των ανταρτών του "Ισλαμικού Κράτους" στα βόρεια του Χαλεπίου, ενώ διαθέτει αξιόπιστη πληροφόρηση για όλες τις θέσεις τους, αλλά και τα σημεία που αποθηκεύουν τον οπλισμό τους. Παράλληλα, παρότρυνε όλους να εγκαταλείψουν τον οπλισμό τους και να απομακρυνθούν από την πόλη.
 
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε επίσης περιορισμό των αεροπορικών επιδρομών και του βομβαρδισμού ανταρτικών θέσεων στο ανατολικό Χαλέπι, προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάσταση ανθρωπιστικής καταστροφής, αλλά και να επιτραπεί σε όσους θέλουν να το εγκαταλείψουν να αποχωρήσουν σε άλλες πιο ασφαλείς περιοχές.
 
Στο διπλωματικό πεδίο, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό μεταβαίνει σήμερα στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς η Γαλλία αναμένεται να παρουσιάσει εντός ωρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης για τη Συρία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Ερό θα ταξιδέψει μετά τη Μόσχα στην Ουάσινγκτον σε μια προσπάθεια να πείσει τους εταίρους της Γαλλίας να υπερψηφίσουν το σχέδιο απόφασης για τη Συρία.


pronews