19.10.16

Αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης διά των όπλων ανακοίνωσε η Τουρκία: «Κτύπησαμε την Μοσούλη (Ιράκ) - Μπαίνουμε στην Ράκα (Συρία)»!


ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ...


ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ "ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ";ΑΛΕΞ

του Πάνου Σπαγόπουλου
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D βομβαρδίζουν ήδη στόχους στην Μοσούλη ενώ τουρκικές ειδικές δυνάμεις, αλλά και Ιρακινοί στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν από Τούρκους στο στρατόπεδο Μπασίκα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Μοσούλης, στο πλευρό των Ιρακινών Κούρδων Πεσμεργκά (συμμάχων των Τούρκων), ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπινάλι Γιλντιρίμ!
Με τον τρόπο αυτό οι Αγκυρα "έβαλε για τα καλά πόδι" στην Μοσούλη, την οποία θεωρεί ουσιαστικά "αποσπασθέν τουρκικό έδαφος με την συνθήκη της Λωζάνης του 1923" και βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τα πετρέλαιά της.
Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, αποκάλυψε ότι διεξάγονται συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την κοινή επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκα, της θεωρούμενης ως "πρωτεύουσας του ISIS" από τους ισλαμιστές και επιβεβαίωσε τον στόχο δημιουργίας «ζώνης ασφαλείας» 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία από τα εδάφη που ήδη έχουν καταληφθεί. 
Τουρκικά στρατεύματα, δύο μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες με άρματα μάχης M60/60T, ΤΟΜΑ AIFV και αυτοκινούμενα πυροβόλα Firtina, είναι σε ετοιμότητα 24 ωρών προκειμένου να διεισδύσουν στην περιοχή της Ράκα και να καταλάβουν την πόλη-κόμβο της Ανατολικής Συρίας.
Αρα η Τουρκία σιγά-σιγά παίρνει μεγάλα τμήματα των περιοχών που έχει απωλέσει με την συνθήκη της Λωζάνης στα ανατολικά της και εν συνεχεία, όπως έχει αποδείξει η ιστορία θα στραφεί προς τα δυτικά σε μία πορεία ουσιαστικά μη αναστρέψιμη...
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπινάλι Γιλντιρίμ, ανακοινώνοντας επί της ουσίας τη συμμετοχή των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στην επιχείρηση της Μοσούλης, τόνισε "πήραν την απάντησή τους όσοι υποστήριζαν ότι η Τουρκία δεν έχει καμιά δουλειά στη Μοσούλη"και προετοίμασε για πραιτέρω τουρκική πολεμική εμπλοκή στην περιοχή την οποία μόλις προ ολίγων 24ώρων ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν την χαρακτήρισε ως "χαμένη πατρίδα" που πρέπει να επιστρέψει στην τουρκική επικράτεια! Μαζί με την Θεσσαλονίκη, την Δυτική Θράκη, κλπ
Ο Γιλντιρίμ δεν προέβη σε αποδέσμευση περισσοτέρων πληροφοριών, πέρα από το ότι επιβεβαίωσε ότι Ιρακινοί στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν από Τούρκους στο στρατόπεδο Μπασίκα, μαζί με τους εκπαιδευτές τους, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στο πλευρό των Κούρδων Πεσμεργκά. 


PRONEWS