18.9.16

Η ρωσική Αεροπορία έσωσε τον συριακό Στρατό στην Deir Ezzor μετά το «πισώπλατο» χτύπημα των Αμερικανών (vid, φωτό)


AΝΑΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ JABAL THARDEN 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η ηρωική 17η Μεραρχία Εφέδρων, η 137η Ταξιαρχία Πυρβολικού και οι ειδικές δυνάμεις Qassem του συριακού Στρατού εξαπέλυσαν μια σφοδρή βραδινή αντεπίθεση με την βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας με αποτέλεσμα την ανάκτηση ζωτικών σημείων του όρους Jabal Thardeh που είχαν καταληφθεί από τις δυνάμεις του ISIS μετά το «πισώπλατο» χτύπημα της US Airforce και της αυστραλιανής RAAF οι οποίες βομβάρδισαν θέσεις του συριακού Στρατού με την δικαιολογία ότι τις μπέρδεψαν με αυτές του Ισλαμικού Κράτους.
 
Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον συριακό Στρατό αφού τελικά σκοτώθηκαν πάνω από 100 Σύροι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 100 που δεν μπορούν να αντικατασταθούν σε μια περιοχή όπου είναι περικυκλωμένος από τις δυνάμεις των ισλαμιστών και απλώς κρατάει τις θέσεις του και το αεροδρόμιο της πόλης ηρωικά μαχόμενος εδώ και τέσσερα χρόνια.
 
Καίριο ρόλο στην ανακατάληψη έπαιξαν οι ειδικές δυνάμεις Qassem με την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας όπου η Μόσχα προσπαθεί να διορθώσει το ηθελημένο (το πιο πιθανό) ή αθέλητο (κανείς δεν το πιστεύει) «μπάχαλο» που προξένησαν οι Αμερικανοί με αποτέλεσμα να έχουν θέσει σε άμεσο κίνδυνο την στρατηγική πόλη της Deir Ezzor.
 
Η ρωσική Αεροπορία σφυροκόπησε ανελέητα τους ισλαμιστές στο ύψωμα Tal Kroum και άνοιξε τον δρόμο για την ανακατάληψή του.
 
Ακόμα συνεχίζονται ακόμα οι μάχες στο όρος Jabal Thardeh καθώς ακόμα κάποια υψώματα βρίσκονται υπό την κατοχή των ισλαμιστών.
 
Οι Αμερικανοί επιχειρούν να μαζέψουν τα «ασυμάζευτα» ψελίζοντας κάτι ανεπίσημες συγγνώμες. Η αλήθεια είναι ότι δνε τους ενδιαφέρει ποσώς τι σκέφτεται ο πλανήτης. Το πεδίο των μαχών στην Συρία έχει χαθεί για αυτούς και επιχειρούν να ανακατέψουν την τράπουλα πάση θυσία, με κάθε κόστος.
 
Στα μάτια όλων για πρώτη φορά φάνηκε ότι οι Αμερικανοί στηρίζουν επίσημα και απροκάλυπτα τις δυνάμεις τους ISIS. 
 
Ακόμα και στις ίδιες τις ΗΠΑ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για το που βαδίζει η απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα αλλά υπάρχει και φόβος ότι μια κυβέρνηση Κλίντον θα συνέχιζε ακριβώς τα ίδια επικίνδυνα παιχνίδια καθώς υπάρχουν πολλές κατηγορίες για το κόμμα των Δημοκρατικών ότι είναι φίλα προσκείμενο προς το σουνιτικό Ισλάμ και την πιο ακραία έκφρασή του.
 
Οι Αμερικανοι στον ΟΗΕ είπαν τα ακόλουθα: «Ερευνούμε το θέμα και μετανιώνουμε για την απώλεια ζωών»
 
Φυσικά δεν παρέλειψαν κατά το σύνηθες αγγλοσαξονικό θράσος να ριξουν το φταίξιμο στην Ρωσία με αόριστες κατηγορίες για το «καθεστώς» Άσαντ το οποίο ρίχνει χημικά στον λαό του (αν και αποδείχτηκε ότι το χημικό χτύπημα στην Γκούτα ήταν απόρροια ισλαμιστικού χτυπήματος με την σιωπηλή υποστήριξη της Δύσης η οποία επιθυμούσε επέμβαση στην Συρία και αναζητούσε μια αφορμή).
 
Δυστυχώς στο βίντεο θα δείτε την εκπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ (Samantha Power να υποστηρίζει τις απαράδεκτες θέσεις της κυβέρνησης Ομπάμα με ποιητικό και ολίγον θεαρικό οίστρο.
 
Για να γίνει κατανοητό το ζήτημα της Ντειρ Εζόρ. Οι Αμερικανοί σπάνια βομβαρδίζουν σε αυτήν την περιοχή και την προηγούμενη φορά που το είχαν κάνει πάλι σκοτώθηκαν Σύροι στρατιώτες και έδωσαν χώρο στις δυνάμεις του ISIS να επιτεθούν.
pronews