26.9.16

Θερμή επαφή της ΕΛ.ΑΣ με ισλαμικό τρομοκρατικό πυρήνα - Τι έγινε

"παιδεία" ισλαμιστών!

Ισλαμιστής επιχείρησε να «εμβολίσει» περιπολικό της ελληνικής Αστυνομίας φωνάζοντας «Αλάχ Ακμπάρ»: Ο ισλαμιστής  έχει γαλλική υπηκοότητα και παρακολουθείτο ως ύποπτος καθώς εκτός του ότι πέρασε στην Ελλάδα από την Τουρκία έιχε βρεθεί σε Υεμένη, Ιράν και Ιράκ και θεωρείτο ότι έχει έρθει εδώ ως «φυτευτός» από ισλαμιστική οργάνωση.
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε χτες το βράδυ, στην περιοχή της Ασπροβάλτας σύμφωνα με το dailythess.gr 

Ο 49χρονος ο οποίος μπήκε στη χώρα μας από την Τουρκία αρχικά κρατήθηκε για δύο ημέρες στους Κήπους για να γίνει εξακρίβωση στοιχείων. Ωστόσο σε βάρος του δεν εκκρεμούσε το παραμικρό και αφέθηκε ελεύθερος.
Αυτοκίνητο της Αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες παρακολουθούσε τις κινήσεις του.
Χτες το βράδυ και ενώ ο Γάλλος κινείτο  στην περιοχή της Ασπροβάλτας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και τους… επιτέθηκε. Με το όχημα του εμβόλισε το περιπολικό που τον ακολουθούσε ενώ κατά τον έλεγχο φώναξε... "Αλλάχ Ακμπάρ"!!!
Τελικά ακινητοποιήθηκε και σήμερα οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Στο δικαστήριο ο 49χρονος από τη Γαλλία ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς ήταν "ύποπτος για τα ταξίδια που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα".
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος πριν την Τουρκία είχε βρεθεί στην Υεμένη, το Ιράν και το Ιράκ. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την απέλασή του.