26.9.16

24ωρη απεργία και πορεία την Τρίτη από τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ (βίντεο)

Με 24ωρη απεργία την Τρίτη και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ στην επιχειρούμενη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας στο νέο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, η οποία περιλαμβάνεται σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή.
Οι εργαζόμενοι, που καλούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να τους στηρίξουν στο αίτημα τους να μην ιδιωτικοποιηθεί το κοινωνικό αγαθό, θα συγκεντρωθούν στις 9.00 το πρωί της Τρίτης έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ στην οδό Εγνατία για να προχωρήσουν στη συνέχεια σε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα παραπάνω αποφάσισαν κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης, που πραγματοποίησαν το μεσημέρι.
eiath-water_1
eiath-water_1Όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Αρχοντόπουλος είναι η τρίτη φορά που προσπαθούν να αποτρέψουν την πώληση του νερού. Στο βίντεο που ακολουθεί επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις τους δεν γίνονται για αιτήματα δικά τους αλλά για ζητήματα που αφορούν γενικότερα την κοινωνία.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες να «βομβαρδίσουν» με mail τους βουλευτές για να μην ψηφίσουν αύριο το επίμαχο νομοσχέδιο. Εδώ η φόρμα με το κείμενο διαμαρτυρίας.

dailythεss.gr