6.9.16

Η Αστυνομία «φωτίζει» το πρόσωπο του δράστη της επίθεσης κατά του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών - Έχει καταγραφεί σε κάμερα



Την επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου το βράδυ της 29ης Αυγούστου, έχουν καταγεγραμμένη σε εικόνα οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, που ερευνούν την υπόθεση και μάλιστα έχουν στην διάθεση τους ακόμα και το προφίλ του νεαρού που φέρεται να γρονθοκόπησε τον Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν στην διάθεση τους οπτικό υλικό από κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας, όπου απεικονίζεται ευκρινώς άτομο νεαρής ηλικίας, το οποίο προσεγγίζει από πίσω τον Γ. Διαμαντόπουλο και αναίτια τον χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο.
Ο -νεαρής ηλικίας- άνδρας, μετά την πράξη του, γυρίζει προκειμένου να φύγει από το σημείο και ενώ ο αξιωματικός έχει πέσει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο της οδού Πανεπιστημίου στο ύψος της Εμ. Μπενάκη. Εκεί, σε αυτή την κίνηση η κάμερα “συλλαμβάνει” το προφίλ του προσώπου του φερόμενου δράστη, την στιγμή μάλιστα που σκύβει και παίρνει μαζί του το πηλήκιο του Αστυνομικού.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βίντεο, καθ' ότι είναι νύχτα, είναι θολό και για το λόγο αυτό γίνονται προσπάθειες “φωτισμού” του, στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Η εικόνα που αποτύπωσε η κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας, συνάδει και με την κατάθεση που έδωσε ο κ. Διαμαντόπουλος: “....έφαγα ξαφνικά δυο τρεις γροθιές στο πρόσωπο από άνθρωπο που με προσέγγισε, χωρίς εγώ να τον δω. Έπεσα στο πεζοδρόμιο και έχασα προς στιγμήν τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα, είδα κόσμο από πάνω μου να προσπαθούν να μου βάλουν πάγο, στα σημεία που με είχε χτυπήσει ο άγνωστος”.
Νωρίτερα μια παρέα ατόμων με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους, τα οποία φαίνεται πως συμμετείχαν στην συγκέντρωση που είχε προηγηθεί, είχαν προσεγγίσει τον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών και τον είχαν ρωτήσει ποιοι σταθμοί του Μετρό είναι ανοιχτοί.
Εκείνη την στιγμή, μαζί με το κ. Διαμαντόπουλο ήταν κι άλλος ένας συνάδελφος του, ο οποίος όταν κατάλαβε πως απλά πρόκειται για μια παρέα και συνέχισε να περπατά.
Από αυτή λοιπόν την παρέα, δευτερόλεπτα μετά αποσπάστηκε το νεαρό άτομο που χτύπησε από πίσω τον Αξιωματικό και μάλιστα φαίνεται ευκρινώς πως του αρπάζει και το πηλήκιο του, προφανώς για.. τρόπαιο.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, εκτιμούν πως είναι σε θέση -σε σύντομο χρονικό διάστημα- να συγκρίνουν το προφίλ του δράστη με εικόνες προσώπων από παρόμοια επεισόδια, που έχουν σημειωθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν.