2.9.16

Σόρος: «Είμαι θεός, ο δημιουργός των πάντων, δεν ισχύουν για μένα οι νόμοι»

O ...απέθαντος (άψοφος- στη δημοτική)
"το κακό σκυλί ψόφο δεν έχει..."  Juan

Ο διαβόητος δισεκατομμυριούχος – επενδυτής, ισχυρίζεται ότι είναι «θεός και ο δημιουργός των πάντων» και πιστεύει επίσης ότι «οι συνήθεις κανόνες και νόμοι δεν ισχύουν γι’αυτόν». 
«Φαντάζομαι τον εαυτό μου ως ένα είδος θεού …», είχε γράψει ο διάσημος Τζώρτζ Σόρος στο βιβλίο του «Η Αλχημεία της Οικονομίας» (The Alchemy of Finance) που είχε κυκλοφορήσει το 1987. «Αυτό θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον, κάτι σαν ισχυρή μεσσιανική φαντασίωση που είχα από την παιδική μου ηλικία, που ένιωσα ότι έπρεπε να την ελέγξω, αλλιώς θα είχα προβλήματα.»
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Independent της Βρετανίας (το 1998), όταν ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη δήλωση συμπλήρωσε: «είναι ένα είδος ασθένειας όταν θεωρείτε τον εαυτό σας ένα είδος θεού, τον δημιουργό των πάντων, αλλά νιώθω άνετα γι “αυτό τώρα.»
Αυτές τις δηλώσεις έρχονται τώρα να επαναφέρουν στην δημοσιότητα διάφοροι«συνωμοσιολόγοι»που ευελπιστούν να δώσουν εξήγηση στην σημερινή παγκόσμια οικονομική κατάσταση και στην πρωτοκαθεδρία που χαίρει ο διάσημος χρηματιστής.
Σύμφωνα με ιστοσελίδες που αναμεταδίδουν το θέμα, όπως η americantoday, οΤζώρτζ Σόρος είναι μια από της πηγές του «κακού» και βρίσκεται πίσω από τα δεινά που έχουν χτυπήσει την παγκόσμια οικονομία και κατ’επέκταση το σύνολο του πλανήτη.
Και συνεχίζει στο βιβλίο του λέγοντας: «Δεν δέχομαι τους κανόνες που επιβάλλονται από τους άλλους …. Και σε περιόδους αλλαγής των κυβερνήσεων, δεν ισχύουν για μένα οι συνήθεις νόμοι.»
Μήπως τελικά έχουν δίκιο οι συνωμοσιολόγοι…
1847862.jpg
(Είμαι θεός, βλάκας καλοκαιρινός...) Juan