22.9.16

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαρλότ: Κατεβάζουν το Στρατό για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις - Φήμες για ένα νεκρό (βίντεο)


ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΥΧΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας κήρυξε την πόλη Σαρλότ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατεβάζει τον Στρατό και την Πολιτειακή Αστυνομία στους δρόμους, καθώς οι ταραχές μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός 43 Αφροαμερικανού από την Αστυνομία συνεχίζονται.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας των διαδηλώσεων μάλιστα ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, ενώ ένας διαδηλωτής φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά, σε συμπλοκή μεταξύ πολιτών, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από την αστυνομία.
Ωστόσο οι φήμες που κυκλοφορούν στην πόλη κάνουν λόγο για νεκρό διαδηλωτή από πυρά αστυνομικών. Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν είναι νεκρός ο διαδηλωτής, αλλά είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας μονάδες της εθνοφρουράς, αλλά και της πολιτειακής αστυνομίας θα αναπτυχθούν στην πόλη Σάρλοτ, της Βόρειας Καρολίνας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κοινωνικής αναταραχής και οι διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας.
Μετά την ανακήρυξη της Σάρλοτ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πλέον στους δρόμους της πόλης βγαίνει και ο στρατός εκτός από την αστυνομία άνδρες της οποίας έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών για να αντιμετωπίσουν τα εξαγριωμένα πλήθη.
Οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους με κούτες και άλλα αντικείμενα και άναψαν φωτιές, προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Ένα κομμάτι των εξεγερθέντων επιχείρησε να εισβάλει σε διάφορα μαγαζιά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε τζαμαρίες.
Στο μεταξύ, αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 85.
Από την οργή των διαδηλωτών δεν γλίτωσαν δημοσιογράφοι και βαν τηλεοπτικών σταθμών με έναν δημοσιογράφο του CNN να πέφτει θύμα επίθεσης ενώ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση.

pronews
Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει στις ΗΠΑ. Ή οι Αστυνομικοί έχουν αναλάβει να μειώσουν τον έγχρωμο πληθυσμό της χώρας- κάπως αργά πλέον- ή οι έγχρωμοι πάνε γυρεύοντας...Juan