29.9.16

Αυτό θα πει...παιδεία!


Γράφει ο συνεργάτης μας Φ. Ιωάννου
Ο θαυμάσιος υπουργός μας ο κ. Φίλης, ενεπνεύσθη έναν νέο τρόπο διδασκαλίας έτσι ώστε με το φραμπαλά και το τουμπερλέκι να μαθαίνουν τα παιδιά "γράμματα σπουδάματα" που θα τα βοηθήσουν στη ζωή τους να...προκόψουν!
Έτσι το μάθημα των Θρησκευτικών θα γίνει  πιο ...ενδιαφέρον, αφού
στο δημοτικό θα γίνεται η  η παρουσίαση σκηνών από το κείμενο του Όσκαρ Ουάιλντ, Ο εγωιστής γίγαντας, (ίσως και ο Τζακ και η φασολιά...)

Στο γυμνάσιο οι... «Οι προσευχές των ναυτικών» του Ν.Καββαδία!
Στην ενότητα «Η Μητέρα του Χριστού» ποιήματα του Βάρναλη και τραγούδια των Χατζιδάκι-Γκάτσου.
Στην ενότητα «Πού είναι ο Θεός» στις δραστηριότητες προτείνονται να ακουστούν τραγούδια, όπως «Το μερτικό μου από τη χαρά» (Λ.Παπαδόπουλος-Στ.Καζαντζίδης).
Στο λύκειο: Στην ενότητα «Επικοινωνία» προτείνονται τραγούδια όπως «Ο μπαγάσας» του Ν.Ασιμου, «Συννεφούλα» του Δ.Σαββόπουλου, αλλά και το «Umbrella» της Ριάνα.
          -----------------------------------------------------------------------------
Κατενθουσιαμένοι από το ...εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κ. Φίλη, θα θέσουμε και τα παρακάτω υπ όψη του, τα οποία ίσως τα υιοθετήσει και τα εφαρμόσει μαζί με τα άλλα (αν προλάβει...):

 Τι ωραία που θα ήταν  αν στο ανιαρό μάθημα της φυσικής  εδιδάσκετο ...συρτάκι από το "Ζορμπάς The Greek", 
 αν στο κουραστικό μάθημα των μαθηματικών  εδιδάσκετο το Ζεϊμπέκικο με προβολή Video χορού του λατρευτού ξεπουλητή της Ελλάδος Γιωργάκη του νεοερωτευμένου,
 αν στο μάθημα της ιστορίας διάβαζαν αποσπάσματα από τα "Παραμύθια του Γκριμ" ή του "Αντερσεν" καθώς και αποσπάσματα από δηλώσεις του κομψότατου κ. Πάγκαλου με τις απόψεις του περί Ελληνικής σημαίας (που την πήρε ο άνεμος- αλλά τον ίδιο δεν μπόρεσε να τον πάρει λόγω "ειδικού βάρους".) και αν  έπεφτε και καμιά διπλοπενιά από τον μπαγλαμά - που θα  είχε εφοδιάσει ο υπουργός μας τα σχολεία!
Τι ωραία θα ήταν αν στο  μάθημα της Γυμναστικής,  παρακολουθούσαν οι μαθητές αποσπάσματα από την ιστορία της "Ο" με τον Σερ Στέφεν (Histoire d' O avec mr Stephen)!
Τι όμορφα που θα ήταν αν στο μάθημα της Γεωγραφίας εδιδάσκοντο οι γεωγραφικές παραλλαγές του σεξ με πρακτική εξάσκηση των διδασκομένων!
Τι ονειρεμένα που θα ήταν αν στο μάθημα των Ελληνικών, εδιδάσκετο και το τραγούδι " Οταν καπνίζει ο λουλάς"]

Τι μόρφωση και τι επίπεδο γνώσεων θα αποκτούσαν χωρίς να αναλίσκονται στα παλιοβιβλία που είχαν μέχρι σήμερα!!!
 Πόσο "μπροστά" θα πήγαινε η Ελλάδα, αν όλοι οι υπουργοί είχαν τελειώσει γυμνάσιο (!) και είχαν επιτύχει στη Νομική, χωρίς όμως να σπουδάσουν (για λόγους που δεν θα μας έλεγαν...), αν όλοι ήσαν δημοσιογράφοι της Αυγής  (γι αυτό "κατόρθωσε" να πουλά ... 1.500 φύλλα!!!)   και αν όλοι είχαν και  τα λοιπά προσόντα του κ. Φίλη   (μεγάλο προσόν να είσαι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαν να λέμε τουλάχιστον καθηγητής Πανεπιστημίου)!
Είθε τον μεγάλο ηγέτη και πρωθυπουργό μας να τον φωτίζει ο ΜΗ Θεός να επιλέγει πάντα τόσο ικανά στελέχη.

Φώτιος Ιωάννου