23.9.16

Αναστάτωση σε πτήση της Aegean: Οι επιβάτες κατέβηκαν από το αεροπλάνο, αρνήθηκαν να ταξιδέψουν


Αναστάτωση έχει προκληθεί αυτή την ώρα σε πτήση της Aegean από τη Λάρνακα για την Αθήνα. Η απογείωση του αεροπλάνου ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00.
Λίγο πριν την απογείωση και ενώ οι μηχανές είχαν τεθεί σε λειτουργία ένας από τους επιβάτες ζήτησε να κατέβει από το αεροπλάνο γιατί είχε ξεχάσει κάποιο προσωπικό του αντικείμενο.

Ο κυβερνήτης της πτήσης Α 905 επέτρεψε στον επιβάτη να κατέβει από το αεροπλάνο και στη συνέχεια έκλεισε την πόρτα για να απογειωθεί. Αρκετοί από τους επιβάτες αντέδρασαν θέτοντας ζήτημα ασφαλείας. «Δεν ξέρουμε τι άφησε πίσω του στο αεροσκάφος αυτός ο επιβάτης που κατέβηκε. Δεν θέλουμε να ταξιδέψουμε» είπε ένας εκ των επιβατών και ζήτησε να του επιτραπεί να εξέλθει και τον ακολούθησαν και άλλοι επιβάτες. Το αεροπλάνο εκκενώθηκε και ελέγχθηκε.
Μετά τον έλεγχο οι επιβάτες επέστρεψαν και το αεροσκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του για Αθήνα. Όπως αποδείχτηκε από τον έλεγχο των αστυνομικών αρχών του αεροδρομίου της Κύπρου ο επιβάτης που κατέβηκε είπε ψευδώς ότι είχε ξεχάσει το διαβατήριό του.
Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο κατέβηκε ήταν επειδή είχε ξεχάσει το laptop του στην αίθουσα αναχωρήσεων. Η Aegean δεν του επέτρεψε να ξανανέβει στο αεροπλάνο.
arouraios.gr/