27.9.16

Μνημείο κυβερνητικού διασυρμού το νέο Πολυνομοσχέδιο για τα 2,8 δισ. €Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση της Αριστεράς μεθοδεύει, για μια ακόμη φορά, με την πρακτική του κατεπείγοντος τη ψήφιση ενός Πολυνομοσχέδιο με εξαιρετικά σημαντικό και σοβαρό περιεχόμενο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Παλινωδίες και λογικές fast track για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το άμεσο αλλά και το απώτερο μέλλον της Πατρίδας μας.

Την ώρα, λοιπόν, που ο θεσμικός της κατήφορος συνεχίζεται, η κυβέρνηση δεν διστάζει να παίζει το “παιχνίδι” της κολοκυθιάς στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού. 


Εταιρείες στρατηγικής σημασίας και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με εξαιρετικά μεγάλη προστιθέμενη αξία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας και αδιαμφισβήτητη αναπτυξιακή δυναμική, που μόλις πριν 4 μήνες αποφασίστηκε η μη συμπερίληψή τους στην Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών, μεταβιβάζονται τώρα με συνοπτικές διαδικασίες στο νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων για την άρον-άρον εκποίησή τους.

Παράλληλα, καταργεί ασφαλιστικές ελαφρύνσεις σε κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και αγροτών που η ίδια νομοθέτησε…

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι αυτή η διγλωσσία εκπορεύεται από τη διπλή ατζέντα που διατηρεί με στόχο να βγάλει στο “σφυρί” ένα μεγάλο και κομβικής κοινωνικής σημασίας μέρος της κρατικής περιουσίας.

Η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, το Αττικό Μετρό συνδέονται με πολύτιμα κοινωνικά αγαθά που δεν μπορούν να μετατραπούν σε “εμπόρευμα” στερώντας την πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε αυτά μέσα από την επακόλουθη κατάργηση των φθηνών τιμολογίων ή κομίστρων. Η ΕΛΒΟ, η ΕΑΒ και τα ΕΑΣ συναποτελούν την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας, από την οποία είναι αδιανόητο να λείπει ο δημόσιος έλεγχος.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. διεκδικεί με κάθε τρόπο και μέσο την απόσυρση του επαίσχυντου νομοσχεδίου. Οι κοινωφελείς επιχειρήσεις και η αμυντική βιομηχανία δεν είναι “πραμάτεια” της κυβέρνησης ούτε αντικείμενο υπό διαπραγμάτευση. Τα φυσικά μονοπώλια και τα δίκτυα ούτε πωλούνται ούτε παραχωρούνται για 99 χρόνια. Αντί για το κρυφό σχέδιο ιδιωτικοποίησής τους απαιτούμε κοινωνικό διάλογο για την εκπόνηση σχεδίων αναδιάρθρωσης, ακόμα και με την αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών με ομοειδείς κρατικές εταιρείες του εξωτερικού, ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους στο διεθνή ανταγωνισμό ενδυναμώνοντας τον αναπτυξιακό και κοινωνικό τους ρόλο.

Η Παράταξή μας συμμετέχει ενεργά και μαζικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές προκειμένου να αποτραπεί ένα ακόμη “ρεσάλτο” οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, αλλά και όλες τις υγιείς κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις του Τόπου να σταθούν αλληλέγγυοι σε έναν αγώνα που μας αφορά όλους.  


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.