18.9.16

Το μεγαλύτερο παράσημο που πήρε φεύγοντας ο πρώην διοικητής της 110 ΠΜ


Ποιο είναι το μεγαλύτερης αξίας “παράσημο” που μπορεί να πάρει ένας στρατιωτικός; Κατά την γνώμη μας -υποκειμενική βεβαίως- τίποτα δεν είναι πολυτιμότερο για έναν στρατιωτικό διοικητή από την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που διοικεί. Την “τυφλή” εμπιστοσύνη θα λέγαμε…
 Ο Σμήναρχος Δημήτρης Τσιρογιαννίδης διοικητής της 110 ΠΜ μέχρι την περασμένη Παρασκευή πήρε αυτό το παράσημο από το προσωπικό της μονάδας με μία φράση που του είπαν κατά τη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού που έγινε μία ημέρα πριν από την παράδοση των καθηκόντων του:”Είστε ο διοικητής που θα θέλαμε να είμαστε μαζί του σε πόλεμο”,του είπαν. Δεν υπάρχει καμία μεγαλύτερη τιμή απ΄ αυτή τη φράση για έναν αξιωματικό…
Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η τύχη του Σμήναρχου στις επόμενες κρίσεις. Ελπίζουμε ότι τότε θα μετρήσουν περισσότερο οι διαθεσιμότητες που είχε εξασφαλίσει στην 110 ΠΜ, αλλά και οι οικονομίες που είχε κάνει στα λειτουργικά της έξοδα κι όχι το κούρεμα των χόρτων.

Δημήτριος Τσιρογιαννίδης
Επιμένουμε στο θέμα όχι μόνο επειδή έχουμε προσωπική άποψη για τον αξιωματικό, αλλά επειδή στις εποχές που ζούμε λάθη στις επιλογές διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού των ΕΔ δεν μπορούν να αγνοούνται.
militaire
__________________________________________________________________________________
Από την Εύβοια  ( Λουτρά Αιδηψού) στην Σχολή Ικάρων, στην Τανάγρα και στην «ηλεκτρική καρέκλα» του εκπροσώπου τύπου του ΓΕΑ, όπου άφησε εποχή, και από εκεί στο Άμπου Ντάμπι ως Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ).
Ο Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Τσιρογιαννίδης που κέρδισε τα εύσημα από όπου και αν πέρασε έλειψε από τους συναδέλφους και τους φίλους του στην πατρίδα όσο «δίδασκε» στους συναδέλφους του ΑΚΑΜ άλλων κρατών, απεσταλμένων στα Αραβικά Εμιράτα, τι θα πει Ελλάδα και ελληνικό δαιμόνιο (φροντίζοντας ακόμα και να βρει τρόπο για να φτάσει ιερέας μέσω Αμπου Ντάμπι στο Αφγανιστάν για να κάνει την λειτουργία του Πάσχα).
Ήταν το διάστημα κατά το οποίο οι Τούρκοι στο Αιγαίο είχαν μείνει να αναρωτιούνται που πήγε ο πιλότος που τους κυνηγούσε μέχρι να βγουν εκτός ελληνικού FIR πότε με Mirage και πότε με F-16, πάντα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

(πληροφορίες και από το paraskhnio.gr)

Η Efenpress συνυπογράφει αυτά που αναφέρει η militair  για τις ικανότητες του ανωτέρω Αξ/κού, 'έχοντας και αυτή τις καλύτερες προσωπικές απόψεις.