18.8.16

Ανατροπή: Εκτάκτως στο Ιράν ο Ρ.Τ.Ερντογάν- Για πρώτη φορά συριακά μαχητικά βομβαρδίζουν Κούρδους (φωτό, vid)


Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΡΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ

του Βασίλη Καπούλα
Όλα έχουν αλλάξει μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία και οι ανατροπές συντελούνται με ταχύτητα φωτός. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επισκέπτεται εκτάκτως την Τεχεράνη για να τεθεί επί τάπητος η κοινή συμμαχία με Ρωσία-Ιράν και...Συρία με τις δυνάμεις του Μ.Άσαντ να βομβαρδίζουν για πρώτη φορά τους Κούρδους στην Β.Συρία μια εξέλιξη που έγινε δεκτή με χαρά από την Άγκυρα.
 
Η ρωσική διπλωματία έχει λειτουργήσει άψογα και η γεωπολιτική παρτίδα σκάκι συνεχίζεται με μεγάλο χαμένο τις ΗΠΑ καθώς διαφαίνεται ότι ούτε το plan b που διέθεταν θα λειτουργήσει.
 
Κουρδικό κράτος στην Β.Συρία δεν θα γίνει οπότε "στοπ" σε αγωγούς και από εκεί...
 
Η Συρία μόλις παρέλαβε τα αναβαθμισμένα Su-24 πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε σήμερα βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων.
 
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναμένεται να σφραγίσει τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με αντάλλαγμα μη δημιουργία κουρδικού κράτους στην Β.Συρία ενώ θα συντονίσει τα "στρατιωτικά βήματα" με την Τεχεράνη εναντίον των κουρδικών ομάδων που ζουν μέσα στις δύο χώρες.
 
Ο συριακός Στρατός βομβάρδισε σήμερα τις θέσεις του YPG στη Χασάκα στην Β.Συρία για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου.
 
Μαχητικά της συριακής Αεροπορίας και δυνάμεις του Στρατού με άρματα μάχης επιτέθηκαν στις περιοχές που ελέγχει το YPG και οι δυνάμεις Asayish.
 
Σφοδροί βομβαρδισμοί έγιναν βορειοδυτικά και βορειοανατολικά της πόλης με 55 νεκρούς.
 
Καταστράφηκε στρατόπεδο εκπαίδευσης των Κουρδικών μονάδων στο Tal Baidar και φυλάκια σε Al-Manhaj, Al-Kallasah και Al-Nasirah.
 
Ο εκπρόσωπος του YPG, Redur Xelil, είπε ότι η κυβέρνηση βομβάρδισε τις θέσεις των Κούρδων και έχουν ξεσπάσει σφοδρές συγκρούσεις μέσα στην πόλη.
 
Στην ανακοίνωση του το YPG ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση. "Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί σε αυτές τις βάρβαρες επιθέσειςεναντίον του λαού μας και θα τους προστατέψουμε με σθένος"...
 
Η συριακή κυβέρνηση κάλεσε τους Άραβες που ζουν στην πόλη να εξοπλιστούν και να πολεμήσουν τους Κούρδους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pronews