28.8.16

Ομάδες περιφρούρησης συνέστησαν οι κάτοικοι της Χίου - Αύξηση της εγκληματικότητας λόγω hot spot


ΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΟΥ - ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ 

Ομάδες περιφρούρησης για να προστατέψουν τις περιουσίες τους αλλά και τις οικογένειές τους έχουν συστήσει οι κάτοικοι χωριού της Χίου οι οποίοι νοιώθουν μόνοι και απροστάτευτοι από το κράτος με το πρόβλημα του προσφυγικού να γιγαντώνεται.

Καθημερινές διαρρήξεις και κλοπές από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην π. ΒΙΑΛ συνθέτουν το σκηνικού τρόμου που ζουν οι κάτοικοι.
«Χρόνια άφηνα το σπίτι μου ξεκλείδωτο και τώρα φοβόμαστε ακόμη και μέσα που είμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχές.
«Που είναι το κράτος να παρέμβει, να με υπερασπιστεί;» αναρωτιόταν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το alithia.gr, από την Παρασκευή οι κάτοικοι της περιοχής  Βαβύλων, χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες των 4 ατόμων συνολικά συμμετέχουν 26 άτομα), οι οποίες βγαίνουν στο δρόμο τη νύχτα και περιπολούν την περιοχή.
Οι κάτοικοι των Βαβυλών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση ύστερα από τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στο χωριό.
«Έχουμε τις τελευταίες μέρες πάνω από 10 διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην π. ΒΙΑΛ» ανέφερε ο  Οθωνας Τρέμης, κάτοικος της περιοχής .
Μάλιστα την πρώτη βράδια της ιδιότυπης αυτής περιπολίας, τα μέλη μια ομάδας, έπεσαν πάνω σε μετανάστες, που μόλις είχαν διαρρήξει ένα ακόμη σπίτι.
Οι μετανάστες στην θέα των κατοίκων τράπηκαν σε φυγή, πετώντας τα κλοπιμαία που παραδόθηκαν στην αστυνομία για να τα παραδώσει με την σειρά της στον κάτοχο.
«Είμαστε τυχεροί που δεν κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον μας και έφυγαν» ανέφεραν οι κάτοικοι που προβληματίζονται  ωστόσο τι θα συμβεί σε  περίπτωση που οι «διαρρηκτές» δεν τραπούν σε φυγή.


Η άμυνα δεν είναι δικαίωμα, είναι υποχρέωση. ΑΛΕΞ