18.8.16

Τραγωδία στην Αίγινα: Ποιοι λένε ψέματα; Ποιος είναι ο χειριστής και ποιος ο ιδιοκτήτης του σκάφους;


Τα ερωτήματα για το μοιραίο δυστύχημα στην Αίγινα είναι δεκάδες, ενώ η «σιωπή» και η καθυστέρηση στην ενημέρωση από πλευράς της επίσημης πολιτείας και των διωκτικών αρχών δημιουργούν περίεργους συνειρμούς και θολώνουν, ακόμα περισσότερο τα νερά... - Μετά το σάλο, ο κ. Δρίτσας έδωσε επιτέλους τα ονόματα των τριών προσώπων που επέβαιναν στο σκάφος του Θρασύβουλου Λυκουρέζου
Πέπλο μυστηρίου και απίστευτες γκάφες από την πλευρά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Θεόδωρου Δρίτσα καλύπτει το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στην Αίγινα και στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα παιδί.
Δυο μέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία είναι προφανές ότι κάποιοι λένε ψέματα προσπαθώντας προφανώς να κερδίσουν χρόνο για την υπεράσπισή τους ή προκειμένου να καλύψουν κάποιες άγνωστες πτυχές της υπόθεσης. 
Ο κ. Δρίτσας, με καθυστέρηση τριών ημερών, αποκαλύπτει τα ονόματα των ατόμων που επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος του κατηγορούμενου και τα ανακοινώνει με δήλωσή του σε συγκεκριμένο ΜΜΕ και όχι με επίσημη ανακοίνωση!!! 
Καμία επίσημη Αρχή δεν απαντά και δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό και δεν δίνει απαντήσεις στις οικογένειες των θυμάτων, στα εξής καυτά ερωτήματα:
-Ποιος οδηγούσε τελικά το μοιραίο σκάφος που εμβόλισε τη λάτζα; Ήταν πράγματι ο 77χρονος εξάδερφος του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου ή κάποιος άλλος; Σε μια καταγγελία που ανατρέπει όλα τα έως τώρα δεδομένα προέβη ο αδελφός του κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους που έχασε τη ζωή του στο ναυτικό δυστύχημα της Αίγινας.
Ο αδελφός του αδικοχαμένου καπετάνιου δήλωσε ότι ο 77χρονος Θεμιστοκλής Λυκουρέζος  δεν ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου! (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)
-Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους; 
-Γιατί δεν συνελήφθησαν αμέσως και τα επιπλέον τρια άτομα που επέβαιναν μαζί με τον Θ. Λυκουρέζο στο σκάφος; Ο κ. Δρίτσας, με μεγάλη καθυστέρηση, αποκάλυψε τα ονόματα των επιβαινόντων μιλώντας στο Βήμα.
-Γιατί ο φερόμενος ως οδηγός του σκάφους, έφυγε από το σημείο της πρόσκρουσης και πώς κατάφερε να μεταβεί στη στεριά;
-Αληθεύουν οι φήμες ότι πήρε ο ίδιος τηλέφωνο το Λιμενικό προκειμένου να τον εντοπίσουν και να τον παραλάβουν;  μοιραίας πρόσκρουσης και γιατί δεν έχουν συλληφθεί; Ήδη, λόγω της περίεργης σιωπής που επικρατεί γύρω από την υπόθεση, έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται διάφορα σενάρια και καταγγελίες που χρήζουν σοβαρής διερεύνησης. 
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Δρίτσας γιατί δεν απαντά στα παραπάνω και στα παραπάνω ερωτήματα; 
Για ποιο λόγο το μόνο που βρήκε να πει σε σημερινή του συνέντευξη (18/08/2016) στον ΣΚΑΙ ήταν πως «ο οδηγός ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος»; 
Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι ο 77χρονος φερόμενος ως δράστης «ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος χειριστής, εδώ και αρκετές δεκαετίες είχε άδεια, είχε δικό του σκάφος, ήταν γνωστός στο νησί, είχε γνώση του χώρου δεν ήταν Αιγινήτης αλλά τακτικός επισκέπτης της Αίγινας, και είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στη Moνή και την Πέρδικα να τρέχει κανείς με ταχύτητα», χωρίς βεβαίως να δώσει κάποια πειστική απάντηση για όλα τα παραπάνω «καυτά» ερωτήματα. 
Μέσα σε όλο αυτό το θρίλερ που εξελίσσεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ξαφνική απόφαση του διακεκριμένου ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου να παραιτηθεί από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου εξαδέλφου του. (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)
Τι ήταν αυτό που ανάγκασε τον κ. Λυκουρέζο να θυμηθεί τόσο αργοπορημένα ότι «υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του»;
Αυτοί είναι οι συνεπιβάτες του μοιραίου ταχύπλοου που στέρησε τη ζωή σε 4 ανθρώπους
Με τρόπο που ομολογουμένως δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό του ρόλο ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας αποκάλυψε τα ονόματα των συνεπιβαινόντων μόνο στο Βήμα και όχι με επίσημη ανακοίνωση ως όφειλε.  Όσο αφορά το θέμα των συνεπιβατών του 77χρονου για τους οποίους, μέχρι σήμερα υπήρχε αοριστία, ανεφερε ότι πρόκειται για τους Επαμεινώνδα Βενετσάνο, Ευθυμία Βενετσάνου, ηλικίας 60 με 70 ετών και την Καρακάση Θεοδώτη.
Και οι τρεις στις καταθέσεις τους στο λιμεναρχείο δήλωσαν ότι το ταχύπλοο οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος. Επίσης ο υπουργός είπε , «η κόρη και γαμπρός του Λυκουρεζου προσκόμισαν εισητήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν σολο την Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα της του δυστυχήματος όταν ενημερωθηκαν για τα γεγονότα. Επίσης ο εγγονος του 77χρονου δεν θα μπορούσε να οδηγει αφου είναι μικρής ηλικίας».
Οσον αφορά στον οδηγό του ταχύπλοου ο κ. Δρίτσας είπε ότι ο οδηγός κατέθεσε ότι μετά το πρώτο σοκ κάλεσε δικούς του ανθρώπους και φρόντισε να μετεπιβιβάσει και να βγάλει στην ακτή τους φίλους του που ήταν μαζί του στο σκάφος και ότι ο ίδιος έμεινε αρκετή ώρα επάνω γιατί έμπαζε νερά.
Είπε επίσης ο οδηγός ότι είχε τον χρόνο να επικοινωνήσει με τους δικούς του και τους δικηγόρους του και ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στις αρχές λέγοντας «αυτός που ψάχνετε είμαι εγώ, ελάτε να με πιάσετε».


newsbomb.gr