26.8.16

Η Κομισιόν μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις λόγω της υπόθεσης Γεωργίου - Δ.Παπαγγελόπουλος: «Παραβιάζετε το Σύνταγμα της Ελλάδας»


Περίεργο! έχει η Ελλάδα Σύνταγμα; Γιατί έχουμε την εντύπωση ότι κατάντησε " Πολιτειακά Ασύντακτος Χώρα", από τις τελευταίες κυβερνήσεις;  ΑΛΕΞ

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ!!!

Mεγάλες διαστάσεις παίρνει η δικαστική δίωξη κατά του πρώην διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, η καθώς η Κομισιόν επιμένοντας στην στήριξη του υπαλλήλου της, συνδέει την επικείμενη αξιολόγηση με την εξέλιξη της υπόθεσης απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει προκειμένου να κηρυχθεί αθώος ο υπάλληλος της.
 
Ενώ η αρμόδια επίτροπος Μαριάν Τισέν ανήγγειλε ότι το θέμα του Ανδρέα Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ θα συζητηθεί στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση διά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πέρασε στην αντεπίθεση καταγγέλοντας παραβίαση του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. 
 
Είναι σαφές ότι η Κομισιόν αμφισβητεί ή αδιαφορεί για την ανεξάρτητη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης.
 
Η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο καθώς το λιγότερο που έχει να περιμένει είναι μία τοποθέτηση του Eurogroup ανάλογη με εκείνη των Επιτρόπων. 
 
Στο πλαίσιο αυτό αφήνει ανοικτό ακόμη και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην επικείμενη αξιολόγηση με συνέπειες στην εκταμίευση της δόσης.
 
Την παρέμβαση της Κομισιόν όπως και την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις είχε υπαινιχθεί και ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε συνέντευξή του στους Financial Times, λέγοντας ότι εάν κριθεί ένοχος τότε η ηθική ακεραιότητα της Ε.Ε. και του οικονομικού συστήματός της θα έχει υπονομευτεί σοβαρά, καθώς επίσης πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του χρέους. 
 
Η ελληνική κυβέρνηση απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, μένοντας στην επιστολή Τσακαλώτου, με την οποία απαντούσε στην αρχική επιστολή των Επιτρόπων Ντομπρόφσκις και Μοσχοβισί ότι “αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της”
 
Την Δευτέρα πάντως οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες με τον Πιέρ Μοσκοβισί και αναμένεται να συζητήσουν και το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. 
 
Χτες την υπεράσπιση της εσωτερικής έννομης τάξης ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος στην δήλωσή του σημείωσε:
 
«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ».
 
«Οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων», συνεχίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)
 
Η κ. Τισέν στην συνέντευξή της, δήλωσε ότι δεν σχολιάζει εθνικές δικαστικές υποθέσεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο κ. Γεωργίου συνεισέφερε σημαντικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων.
 
Υπογραμμίζει ακόμα ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία  για την ποιότητα και την ακρίβεια των δεδομένων πάνω στο οποίο βασίζεται το μνημόνιο με την Ελλάδα.
 
Ανέφερε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή́ θεωρεί αξιόπιστα τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2010-2015.
 
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για τις δηλώσεις διαφόρων παραγόντων σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης που κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.