28.8.16

Συνάντηση μυστήριο Κοτζιά με Τσαβούσογλου στην Κρήτη μετά από την επιστολή Νταβούτογλου


Άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Κρήτη,υπό πλήρη μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας! Κοτζιάς και Τσαβούσογλου θα συναντηθούν λίγο μετά από τις 11 σε ξενοδοχείο της Κρήτης,στην περιοχή του Αγίου Νικολάου! Ο σκοπός της επίσκεψης Τσαβούσογλου και η ατζέντα των συζητήσεων που θα έχει με τον Έλληνα ΥΠΕΞ παραμένει μυστήριο!

Είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου υπουργού στην Ελλάδα μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου,αλλά όχι και η πρώτη κίνηση που κάνει η Άγκυρα.Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αγγελιοφόρο τοων Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα.
Τι συμβαίνει; Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τι ζητάει η Τουρκία εκτός από την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών της που έχουν ζητήσει άσυλο;
Τα θέματα που αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά με την Τουρκία είναι το προσφυγικό και η Κύπρος.Η Τουρκία βρίσκεται σε μια κατάσταση αναταραχής και ρευστότητας στο εσωτερικό της και άνοιξε μέτωπο και στην Συρία.
Ελπίζουμε ότι δεν θα σπεύσουμε για να δείξουμε “πόσο καλά παιδιά είμαστε” να σπεύσουμε να την διευκολύνουμε σε οτιδήποτε…